KİM HAKLI ?

Yüksek Seçim Kurulu, Elazığ'ın Palu ilçesinde seçimleri kazanıp mazbatasını alarak başkanlık koltuğuna oturan Efrayim Ünalan'ın mazbatasının iptal etmesinin ardından MHP Palu Belediye Başkan adayı Muhammet Septioğlu, Hakimiyet Gazetesi'ne açıklama yaptı.

KİM HAKLI ?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yüksek Seçim Kurulu, Elazığ’ın Palu ilçesinde seçimleri kazanıp mazbatasını alarak başkanlık koltuğuna oturan Efrayim Ünalan’ın mazbatasını iptal etti. 

Seçimlerde Efrayim Ünalan 2 bin 679 oy almış, MHP’nin adayı Muhammed Septioğlu ise 2 bin 557 oy alarak 122 farkla seçimleri kaybetmişti.

2 YIL 6 AYLIK CEZA YARGITAY TARAFINDAN ONAYLANDI

Palu Belediye Başkanlığına AK Parti’den seçilen ve 4 Nisan’da mazbatasını alarak göreve başlayan Efrayim Ünalan ile ilgili verilen itirazda 2 yıl 6 aylık cezasının Yargıtay 11. Ceza Dairesi tarafından 19 Mart 2019 tarihinde onaylandığı, bu nedenle başkanlığının düşmesi gerektiği savunulmuştu. İlçe Seçim Kurulu’da, Yüksek Seçim Kurulu’na başvuruda bulundu. Gerekli incelemeyi tamamlayan YSK 15 Mayıs itibariyle kararını vererek Ünalan'ın mazbatasının iptaline karar vermişti.

 

YENİ BELEDİYE BAŞKANI NASIL SEÇİLECEK ?

Yüksek Seçim Kurulu’nun Palu’da Belediye Başkanı Efrayim Ünalan’ın mazbatasının  iptal edilmesinin ardından gözler şimdi yeni seçilecek belediye başkanına çevrildi. Alınan bilgiye göre,ilçede yeni başkanın ise meclis üyeleri arasından belirleneceği öğrenildi. İlçede AK Parti'nin 5, MHP'nin ise 4 meclis üyesi bulunuyor. 

 

EFRAYİM ÜNALAN’DAN İLK AÇIKLAMA

31 Mart Yerel seçimlerinde Elazığ’ın Palu ilçesi Ak Parti Belediye Başkanlığını kazanan Efrayim Ünalan’ın YSK tarafından mazbatasının iptalinin ardından sosyal medya hesabından çarpıcı açıklamalar yaptı.

 

SEÇİMLE ALAMADIKLARINI BİZANS OYUNLARINA BAŞVURARAK ELDE ETMEYE ÇALIŞTILAR

Ünalan Sosyal Medya hesabından yaptığı açıklama da; Değerli palulu vatandaşlarım, çok kıymetli dava arkadaşlarım, genç ve hanım kardeşlerim, bana destek verdiniz gönül verdiniz hepinize ayrı ayrı Şükran’larımı sunuyorum. Bilindiği üzere bütün şer odaklarına karşı durarak zorlu bir süreçte büyük bir zafere sizinle beraber imza attık. Birileri seçimle alamadıklarını Bizans oyunlarına başvurarak elde etmeye çalıştılar.’’dedi.

 

BU HAKSIZ CEZAYI 17- 25 ARALIK’TA VERDİLER

Başkan Ünalan,’’Halkımızın öğreneceği ve gün yüzüne çıkaracağımız çok şeyler var aslında ama gerek yok demiştik. Seçimde olanlar orda kalır diye düşünüyorduk ama hazım edemediler. Bizle çok uğraştılar terör örgütünden içerde olan hakimler bu davaya gönül verdiğimiz için adeta gözünün üstünde kaşın var diyerek bu haksız cezayı 17- 25 Aralık’ta verdiler.2013 beri bu dava Yargıtay da.Suç başlığı vergi usulsüzlüğü bütün vergi dekontlarımız elimizde ödemişiz.İsteyen Palu maliyesinden sorgulayabilir. Yükselen siyasi kariyerimizi zedeleyip halkın gözünde küçük düşürüp leke sürmeye çalıştılar. Yargı sürecimiz devam ediyor. Bu davadan da alnımızın akıyla çıkacağız.’’diye konuştu.

 

BİRİLERİ SEÇİMİ KAYBETTİĞİNİ ANLAYIP BİZİM ÖZEL DOSYALARIMIZLA UĞRAŞTI

Efrayim Ünalan,’’Yeniden yargılama süreci başlamış bir davanın hükmü olmamasına rağmen, YSK böyle talihsiz bir karar almıştır. Halkım müsterih olsun, mazbatamız encümenlerimizden birine gidecek olsa da biz yine palu’nun bütün sorunlarını ve projelerini daha çok çalışarak yapacağız. Bu halkı ve bu meydanı boş bırakmayacağız. Birileri seçimi kaybettiğini anlayıp bizim özel dosyalarımızla uğraşırken “kazansanda elinden alacağız” dediğinde fikirlerinin bu olduğunu seçim atmosferinde anlayamamıştık. Olsun rabbim bize neyi nasip etmişse onu göreceğiz, Palu halkı bizi utandırmamıştır, bizde onları utandırmayacağız. Seçimden 10 gün önce onaylanan bir dava düşündürücü ve bir o kadarda manidardır."dedi.

 

MUHAMMET SEPTİOĞLU HAKİMİYET GAZETESİNE AÇIKLAMA YAPTI

Efrayim Ünalan’ın açıklamasından sonra MHP Palu Belediye Başkan adayı Muhammed Septioğlu’da Hakimiyet Gazetesine açıklamalarda bulundu.

 

 

AYNI DURUM BENDE OLSAYDI İSTİFA EDER, MAZBATAYI ALMAZDIM

Septioğlu yaptığı açıklamada,’’Seçimlerin nasıl geçtiğini Palu halkına sormamız lazım. Durum şaibelidir.Seçimler iptal olup,tekrar yapılması lazım.İtiraz ettik ama bir sonuç alamadık.Ben şaibeli bir yer de olmam.Her zaman rahmetli babamı örnek almışımdır.Aynı durum bende olsaydı istifa eder,mazbatayı almazdım.Tekrar seçim isterdim.’’diye konuştu.

 

670 TANE OY DIŞARDAN GETİRİLİP YAZDIRILDI

Muhammet Septioğlu,’’Palulu vatandaşlarımız da seçimin yenilenmesini istiyordu.Politika dürüst adam işidir.Milleti aldatamazsın ve yalan konuşamazsın.670 tane oy dışardan getirilip yazdırıldı.Diyarbakır,Kovancılar ve Adana’da gelerek oy kullanılmış.Böyle bir seçim olur mu? İlçenin kaderiyle oynamayın. Belediye Başkanlığı gelip geçicidir.’’iddiasında bulundu.

 

BELEDİYE’Yİ 7 BUÇUK MİLYON BORÇ İLE DEVİR ALMIŞTIM

Septioğlu,’’2009 yılından 2014 yılına kadar belediye başkanlığı yaptım.Belediye’yi 7 buçuk milyon borç ile devir almıştım.Müfettiş raporları var.107 kilometre altyapı yaptım.220 Bin metrekare parke yaptım.20 bin metrekare perde beton yaptım.’’diye ifade ettim.