KİM BUNLAR?

Elazığ'ın tanıtımının yapılması konusunda başta Elazığ Valisi olmak üzere birçok kurum, kuruluş ve STK'lar etkin bir çalışma yürütürken, bu olayı bir konser düzenleme basitliğine indirgeme faaliyetleri kamuoyundan tepki çekiyor.

KİM BUNLAR?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

SANATÇI VE ARTİSTLER İLE ETKİNLİK YAPARAK ELAZIĞ’I TANITACAĞIZ İDDİASINDAKİ BAZI İSİMLERİN, BAYRAMLAŞMA TÖRENİNDE ÇEKTİRDİKLERİ FOTOĞRAFLARI YAYINLAYARAK SÖZÜM ONA DESTEK ALDIKLARINI AÇIKLAMALARI SİYASİLERİ DE RAHATSIZ EDİYOR

KONSER, KİMİ KİME TANITACAK?

Elazığlı olup da il dışında geçmişte bazı sanatsal etkinlikler ile dizi dünyasında yer aldıklarını iddia eden bazı isimlerin,  şehrimizin tanıtımı adı altında konser düzenleme konusunda uzun süreden beri sosyal medyada boy göstermeleri, yine bazı sanatçıların destek verdiği açıklamalarının yayınlanması, tanıtım olayına nasıl sığ bakıldığını ortaya koydu.

Geçmişte de benzer hatta İbrahim Tatlıses, Yıldız Tilbe, Niran Ünsal gibi tüm ülke halkının hayranlık duyduğu isimlerin de aralarında bulunduğu yüzlerce konser verilmesine rağmen şehir insanının ilgisi dışında tanıtım konusunda hiçbir karşılığı olmayan benzer bir etkinliğin yapılma gayretleri, bunu planlayanlar dışında şehir halkında hiçbir heyecan uyandırmıyor.

BAYRAMLIK RESİMLER

Elazığ’ın tanıtımı noktasında kendilerince sihirli bir formül bulan şehir sevdalılarının en çok tepki çeken çalışmaları da siyasi partilerin bayramlaşma törenlerine katılarak siyasilerle bayramlaşma resimleri çekip altına da “projemizi sunduk, desteklerini aldık” benzeri notların düşülmesi oldu. Bayramlaşma törenlerindeki hal-hatır sorma ve iyi temennilerde bulunma nezaketini tam destek diye anlama yanlışına düşülmesini yersiz bulan vatandaşlar, bu konuda daha dikkatli olunmasını istiyorlar.

ARAKAN’DAN HABERLERİ YOK MU?

Ülkede ve şehrimizde Arakan’da Müslümanlara yönelik Budist zülüm ve vahşetinden dolayı birçok konser, şenlik ve diğer etkinlikler iptal edilirken ve  yapılan etkinliklere ise duyarlı vatandaşlarımız tarafından tepkiler verilirken, kamuoyunun  özellikle de bu konularda hassasiyeti oldukça yüksek olan Elazığ halkının gözünün içine baka baka tanıtım adı altında konser düzenleme gayretleri şehir insanını rencide ediyor.

Ülkemizde tüm kesimlerin yapılan zulümler konusunda ayağa kalktığı, birçok STK ve kurumların Arakan konusuna dikkat çekmek amacıyla önemli etkinlikler düzenlediği bir ortamda hiçbir hassasiyet tanımadan sıradan konser programları düzenlemeyi bir faaliyet gören, dünyadan ve dünyanın gündeminden bihaber bir Elazığlının olmasından üzüntü duyduklarını belirten vatandaşlar böyle bir etkinliğin prim yapmayacağını ifade ediyorlar.

SANATÇILAR DAHA DUYARLI

Son zamanlarda Arakan’daki çığlığa sessiz kalmayan duyarlı sanatçıların da programlarını iptal ettiklerini belirten vatandaşlar, bu konuda Elazığ halkının hassasiyetlerinin göz ardı edilmemesi gerektiğini ifade ediyorlar.

 

VALİ KALDIRIM’IN TANITIM ATAĞI DESTEKLENMELİ

Elazığ’ın tanıtımı noktasında bayatlamış,  köhnemiş ve yıllarca uygulandığı hale hiçbir sonuç alınamamış, şehri kendi halkına tanıtmaktan öteye geçememiş içi boş etkinlikler yerine teknolojinin de imkânlarını kullanarak sadece ülkemizde değil tüm dünyada etki uyandıracak yeni metotların kullanılmasının daha etkili olacağını ifade eden vatandaşlar,  bu konuda Vali Kaldırım’ın Twitter’da başlattığı “Come to Elazığ” kampanyasının çok doğru bir adım olduğunu ve bunun desteklenmesi gerektiğini belirtiyorlar.

KAMPANYAYA DESTEK ÇIĞ GİBİ

Vali Kaldırım’ın öncülüğünde Elazığ Valiliği ve Elazığ Turizm ve Kültür Tanıtma Derneği (ETUDER) tarafından ilimizin dünya gündeminde daha fazla yer alması için her ayın 23’ünde tekrarlanacak olan etkinliğin ilki büyük ilgi görmüş ve twitter’da ilk sıralara yerleşmişti.

Twitter’da “Haydi Elazığ ilimizi dünya gündemine taşımak için bir tık’ta senden olsun” hashtag’i ile başlatılan etkinlikten sonra şehre birçok ülkeden yatırımcı, devlet adamı ve yabancı geldiğini ifade eden hemşerilerimiz,  böylesine profesyonelce hazırlanmış kampanyalara destek vermenin en doğru yol olacağı, sıradan konserler gibi günübirlik etkinliklerin hiçbir faydasının ve tanıtım anlamında karşılığının olmadığını ifade ediyorlar.

Vali Kaldırım’ın böylesine önemli bir projesi varken ve bunun somut yansımaları görülmüş olunmasına rağmen, sıradan ve bizi bize tanıtmaktan öte hiçbir anlam taşımayan konserleri düşünenlerin bu fikirlerini biraz geliştirmeleri gerektiğini belirten vatandaşlar, değişik ve etkili tanıtımların daha iyi olacağını ifade ediyorlar.