KİM BU VATANIN UĞRUNA OLMAZ Kİ FEDA!

BAŞAK MERAL GÜNDÜZ/18 Mart Şehitlerini Anma ve Çanakkale Zaferinin 104. yıl dönümü Bahçeşehir Elazığ Kampüsü olarak coşkuyla kutlandı.

KİM BU VATANIN UĞRUNA OLMAZ Kİ FEDA!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimiz adına saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program Okul   Müdürü Mehmet Yıldırımer'in konuşmasıyla devam etti. 

 

Yıldırımer,  "Bugün burada bir daha dönmemek üzere gidenleri, tarihin yazdığı en gerçek ve en şerefli kahramanları yad etmek ve Çanakkale şehitlerini hatırlamak üzere bulunmaktayız. Çanakkale Savaşı üç kelime ile özetlenebilir. Geldiler, gördüler ve döndüler. Gelenleri karşılayan asil ruhtur. Gelenler gördüler. Azmi, inancı, özgür olarak ölmek isteyen, davaları vatan olan insanları gördüler ve gelenler görüp döndüler. Bu anlamlı günde başta ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu vatan için canını veren tüm şehitlerimizi, tüm gazilerimizi, yad ediyor aziz ruhları önünde saygıyla bir kez daha eğiliyoruz" dedi.

Elazığ Bahçeşehir Koleji  öğrencilerinin emek ve heyecan ile hazırladıkları 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günü nedeniyle düzenlemiş oldukları program sinevizyon görüntüleri ve şiirlerle devam etti.

Türkçe, Drama ve Müzik zumrelerinin hazırlamış olduğu kutlamada, Drama Öğretmeni Mahmut Yıldırım'ın yazıp yönettiği "BİR" adlı 35 dakikalık müzikal oyunu Ortaokul Drama Kulübü tarafından başarıyla sahnelendi.

Öğrenciler sahnede Çanakkale'de verilen mücadeleyi türkülerle, ağıtlarla canlandırırken izleyenler duygu dolu anlar yaşadı.