KILIÇDAROĞLU'NA BİR HALLER OLDU

KILIÇDAROĞLU'NA BİR HALLER OLDU
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Kılıçdaroğlu'na son günlerde bir hal oldu. Libya konusunda önce isyan etti, Deniz Baykal hükümete destek verince aslında biz de destek olduk dedi. Yerli arabaya biraz ironik bir yaklaşım da olsa “olsa da binsek” dedi.

Kılıçdaroğlu son öz eleştirini de başörtüsü konusunda yaptı.

Partisinin öteden beri takındığı başörtüsü konusundaki tutumunu eleştiren Kılıçdaroğlu, "Bizim hatalarımızdan birisi; kadının başörtüsü sorununu Türkiye'nin bir numaralı sorunu haline getirdik. Sana ne kardeşim. Vatandaş işsiz, iş istiyor. Çiftçinin durumu ortada, başka dertlerimiz var. Fakirlik, yoksulluk, anarşi var. Bunları unuttuk; 'kadınlar başörtüsü taksın mı takmasın mı ?' bunu konuştuk. Bu da yanlış. Çok samimi içten, söylüyorum. Yanlışa her zaman yanlış diyeceğiz. Ben size şunu da söyleyeyim son 10 yılda en büyük değişimi yaşayan parti: Cumhuriyet Halk Partisidir"

Kılıçdaroğlu hızını alamamış ve bakın daha neler söylemiş:

"Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak her zaman doğruları yaptık, doğruları söyledik. Hayır, böyle bir şey demiyorum. Bizim de eksiğimiz yanlışımız oldu. Biz Ankara'da oturduk bazen çok güzel laflar ettik. Sonra döndük vatandaşa 'Niye bize oy vermiyorsun?' dedik. Niye size oy versin? Sen vatandaşın ayağına gittin mi? Vatandaşla oturdun konuştun mu, derdini dinledin mi? Kabahat vatandaşın derdiğini dinlemeyen siyasetçilerde. O nedenle kendimizi gayet rahat eleştiriyorum"

Valla biz de samimi olarak söylüyor ki Kılıçdaroğlu bu çıkışıyla, parti içi muhalefetten ve özellikle her kesimden oy alma potansiyeli olan Muharrem İnce’den ciddi anlamda korkmuş gözüküyor. Çünkü bu söylem her kongrede dile getirdiği gibi tam da Muharrem incenin sözleri ve söylemleri.