KENTİN İÇİN KONUŞ

ŞEHİRDE HALKIN VE SİVİL DURUŞUN SESİ OLARAK KURULAN ANCAK SON YILLARDA ŞAHSİ ÖNE ÇIKMA VE BİR YERLERE SIÇRAMA ARACI OLARAK GÖRÜLEN STK PLATFORMU'NA HALKIN ÇAĞRISI: KENDİN İÇİN DEĞİL, KENTİN İÇİN KONUŞ

KENTİN İÇİN KONUŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz yıllarda şehrin ortak aklı ve ortak vicdanı olması gibi ulvi gayelerle kurulan Elazığ Sivil Toplum Kuruluşları Platformu,son yıllarda ehil olmayan insanların elinde itibarını ve etkinliğini kaybeden bir yapıya dönüştü. Bu gelişmeyi gören birçok duyarlı ve ilkeleri çerçevesinde güzel faaliyetler yürüten  birçok sivil toplum kuruluşları ya bu oluşumu yok sayarak kendi işlerine baktılar ya da birkaç STK bir araya gelerek yeni platformlar kurarak önemli çalışmalara imza attılar.

 STK’LAR VİZYON TOPLANTISINDA

İlimizde son yıllarda herhangi bir varlık gösteremeyip resmi ve özel toplantıların protokollerinde sıklıkla boy göstermeyi etkinlik zanneden STK ‘lar İlimiz valisi Çetin Oktay Kaldırım’ın düzenleyeceği ve tüm kurum ve kuruluşların da katılacağı  vizyon toplantısına davet edilmiş olması platformda memnuniyet yarattı.

KATILMAK YETMEZ

Toplantıya davet edilerek şehrin gelecek vizyonunda görüş ve katkıları istenecek olan STK’ların nasıl görüş ve taleplerde bulunacağı  merak ediliyor.

Toplantıyı şehrin en yetkili mülki amiri olan Vali Kaldırım’ın düzenlemesi ve demokrat ve özgürlükçü yönetim anlayışı ile her görüşe saygılı bir idarecinin düzenlemiş olmasının önemli bir avantaj ve fırsat olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, STK’ların şehrin bir çok sorununu gündeme getirmekle kalmayıp çözüm yollarını da paylaşmasını istiyorlar.

FIRSATI DEĞERLENDİRİN

Vali Çetin Oktay Kaldırım’ın düzenleyeceği vizyon toplantısına hazırlıklı gidilmesi ve ucu kime dokunursa dokunsun korkmadan ve cesurca sorunların dile  getirilmesinin hem şehir için hem de STK ruhunu güçlü kılmak için tarihi bir fırsat olduğuna vurgu yapan vatandaşlar, bu tür toplantıların siyasi mekanizmayı da tetikleyen bir imkan olduğuna vurgu yaptılar.

SORUN BUNLARI

Elazığ’ın birçok sorunu olduğunu ve bunları şahsi ya da gurup sosyal medya hesaplarınızda paylaşıp bol keseden atıp tutma yerine bugün yapılacak toplantıda da gür sesle haykırın.

Şehrin iki önemli ovası olan Uluova ve Kuzovanın neden susuz olduğunu sorun. Hamza bey içme suyu barajından şehre su akmamasının sebebi nedir sorun.

Devlet lojman satarken uluova ve kuzova susuzluktan çıraklaşırken, Hamzabey içme suyunun şehre ulaşması beklenirken bunları yapmakla sorumlu kurum olan DSİ’nin şehrin en güzel yerinde yüzlerce  büyümüş çam ağacını kesip 100 lojmanı neden yaptığını sorun.

Sorun, bu lüks lojmanlarda oturacak yönetici ve teknik personelin gelen kaynakları neden şehrin bir numaralı problemleri yerine neden lojman saltanatı için harcadıklarını.

Sorun, Emniyet müdürlüğü yetmezmiş gibi deftarlığın da  7 kamu kurumu ve 5 okulun bulunduğu bir alana sıkıştırmanın mantığının ne olduğunu.

Sorun, Fuar alanının  5 yıl sonra nasıl sorunlara kapı aralayacağını. Hiç kimsenin fuarlara yaya  gitmediğini ne kadar uzak olursa olsun otopark sorunu yaşamayacağı bir alanı tercih ettiğini ve bu tercihin belirlenen alanda karşılanmasının mümkün olmadığını.

Tüm bunları ve daha birçok sorunları bugünkü toplantıda soralım.

Önde oturmak, kameraya yakın durmak gibi huyumuzdan  vazgeçip bugün lütfen şehrimiz ve geleceğimiz için konuşalım.