Kendi İmkanlarıyla Kütüphane kurdular

Haber: Kağan İNAL/ Kovancılar'ın Pınartepe Köyü'nde bulunan Hacı Ahmet Özbağı Okulu'nun kütüphanesini görenler şaşkına uğruyor. Hacı Ahmet Özbağı Okulu bünyesinde ilkokul ve ortaokul bulunduruyor

Kendi İmkanlarıyla Kütüphane kurdular
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Okulda 250 öğrenci ve 20 öğretmen bulunuyor. Okul hiçbir yardım almadan kendi kütüphanesini kurdu. Müdür ve müdür yardımcılarının girişimiyle oluşturulan kütüphanede her tür kitap bulunuyor.

Okul Müdürü okulda kitap fazlası olduğunu belirterek başka okullara da kendi imkanlarıyla kitap hediye edeceklerini belirtti.

Okul Müdürü Diyadin Yılar ayrıca; “ Okulumuz, Kovancılar’da olan depremden sonra İstanbul’daki iş adamı Nihat Özbağ tarafından prefabrik olarak yapılan bir okul. Hem ilkokul hem de ortaokulu bünyesinde bulunduran bir okul. 250 öğrencimiz ve 20 öğretmenimiz var. Bizim bir artan sınıfımız vardı ve biz bu sınıfı ne yapalım diye istişare yaparken kütüphane fikrinde birleştik. Daha sonra Yakup ve Halit hoca kütüphanedeki bütün proje ve işçiliği kendi fikirleriyle oluşturdular. Kitap konusunda biraz sıkıntı yaşadık ama sağolsun hayırseverler her zaman yardıma koşuyorlar. Okulumuza 20.000 TL’lik bir kitap geldi. Tamamen insanların yardımıyla geldi bu kitaplar. Kütüphanede her türlü kaynağımız var. Bütün seviyelere uygun kitaplar mevcut. Sene sonuna kadar inşallah daha değişik projeler yapacağız. Köy okulu olmamıza rağmen şu anda öğretmen açığımız yok. Bu köy sürekli göç alan bir yer ve sürekli nüfusu artan bir yer. Sadece okulun yolu sıkıntılı, toprak olduğu için kışın çamur oluyor, inşallah parke de yapılırsa sıkıntımız kalmayacak.” dedi.