KEBAN HASTANE İSTİYOR

Ömer Enes Yılar/Son günlerde tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan koronavirüs pandemi süreci, ilçe hastanesi bulunmadığı için büyük zorluklar yaşayan Kebanlı vatandaşları canından bezdirdi.

KEBAN HASTANE İSTİYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’ın Keban ilçesinde hastane olmadığını, en basit sağlık sorunlarında bile Elazığ’a sevk edildiklerini belirten vatandaşlar, mevcut sağlık ocağında bulunan tıbbi cihazların yetersiz ve çoğunun arızalı olduğunu ifade ediyorlar.

İl Sağlık Müdürlüğü’nün eksikliklerin giderilmesi yönünde ihale açtığını,  ancak ihaleye katılan firma olmadığı için sorunun devam ettiğini ve mevcut cihazların hala kullanılamaz durumda olduğunu belirten Kebanlılar, dönemin Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın verdiği sözün tutularak ve Keban’a Devlet Hastanesi yapılmasını gerektiğini ifade ettiler.

CİMER’E BAŞVURU YAPILDI

Konuyla ilgili Hakimiyet Gazetesi’ne açıklama yapan Elazığ’ın Keban ilçesi Fırat Mahallesi Muhtarı Mehmet Akif Doğan, vatandaşların tepkilerini yazdıkları dilekçelerle Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER)  aktardığını belirterek yaşadıkları zorlukları anlattı.

“PARMAĞIMIZ AĞRISA ELAZIĞ’A SEVK EDİLİYORUZ”

Doğan, açıklamasında Elazığ’ın Keban ilçesinde dönemin Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın  söz vermesine rağmen hala hastane yapılmadığını belirterek şu ifadeleri kullandı:“Öncelikle tüm dünyada ve ülkemizde yaşanan salgın dolayısıyla tüm insanlığa geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu zor zamanlarda Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin. Bu kadar zor zamanlardan geçerken belki de daha sonraya bırakılacak bir konu olduğunu da söyleyecekler olabilir ancak bizlerinde bir sınırı var. Artık bir parmak ağrısı bile bizim yollara düşmemize sebep oluyor. Keban ilçemize daha önce de söz verilen devlet hastanesi yapımı ne hikmetse bir türlü onayını alamadı. Bu çağda bir ilçede hastane olmaması kabul edebileceğimiz bir durum değil. Bir an önce ilçemize sözü verilen hastanenin yapılmasını istiyoruz.”

“TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİNDE HİÇBİR TIBBİ İMKÂN BULUNMUYOR”

İlçede bulunan Toplum Sağlığı Merkezi’nde bulunan cihazların arızalı  olduğunu ve kullanılamaz durumda olduğunu belirten Doğan, sözlerine şu şekilde devam etti:“ İlçemizde bulunan Toplum Sağlık Merkezi öyle bir durumdaki ne bir tahlil ne bir röntgen hiç bir imkân bulunmuyor. Cihazlar arızalı vaziyette ve yıllardır yapılmayı bekliyor. Bir dış röntgeni olmadığı için kanal tedavisi, dolgu gibi en basit tedaviler yapılamıyor. Merkezimizde görev yapan sağlık personelleri, kısıtlı imkânlarla hizmet vermeye çalışıyorlar. Onlar elinden geleni yapıyor ancak bu durum vatandaşlarla sorun yaşamalarına neden oluyor.”dedi.

 

“KIŞ MEVSİMİNDE ELAZIĞ’A GİTMEK ZOR OLUYOR”

Kış aylarında en basit rahatsızlıklar için bile yaşlı, bebek imkânları kısıtlı olan birçok vatandaşın Elazığ’a gitmek zorunda kaldığını belirten Mehmet Akif Doğan son olarak şu ifadeleri kullandı:“Önümüz kış. Bu kadar yaşlı ve bebekler bir röntgen, tahlil için merkeze gitmek zorunda değil. İmkanı olan var olmayan var. Acaba bu hizmet memleketimizin belli ilçelerinde olsa hiç böyle kulak ardı edilebilir miydi? Sormadan edemiyor insan. Tüm ilçelerimiz bizim için aynı topraktır. En güzel hizmetlere layıklar. Bu durum diğer ilçelerde olsaydı bekletilir miydi, kesinlikle hemen çözüme kavuşurdu. Biz de acilen çözüm bekliyoruz, bu kulak ardı edilecek mevzu değil. Çoluk çocuğumuz da yaşlılarımız da bunu hak etmiyor. Biz suçlu aramıyoruz, sonuç arıyoruz. Artık olay vatandaşların Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) sayısız talepleriyle zirveye ulaştı. Sağlık Ocağımızın eksiklerinin acilen giderilmesini gerekli mercilerden bekliyoruz. Bu bir hizmet değil, ihtiyaçtır.”