KAZANAN İSTİKRAR OLSUN

PAZAR GÜNÜ SANDIK BAŞINA GİDECEK SEÇMENLER, DEMOKRATİK TERCİHLERİNİ KULLANARAK SADECE ŞEHRİN BELEDİYE BAŞKANINI DEĞİL ÜLKEMİZİNDE GELECEĞİNİ OYLAYACAK.

KAZANAN İSTİKRAR OLSUN
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tüm ülkede olduğu  gibi Elazığ genelinde de   yaklaşık 419 bin 71 seçmen Pazar günü  sandık başına giderek belediye başkanlarını ve muhtarlarını seçmiş olacak.

Elazığ Belediye Başkanlığı seçimi için ise 292 bin 883 seçmen oy kullanacak. Katılımın yüksek olacağı tahmin edilen seçimlerde oy verme işlemi 07.00'da başlayacak 16.00'da ise sona erecek. 

 

SEVİYELİ BİR KAMPANYA DÖNEMİ

İlimizde seçimlere katılan adaylar ve partiler seviyeli bir kampanya dönemi geçirdiler. Bir aday dışında tüm adaylar kendi projelerini ve yapacaklarını anlattılar. Her bir aday bu şehre ve şehrin insanına yönelik özellikli ve kayda değer projelerle halkın karşısına çıktılar.

 

SOSYAL MEDYA ÖNDE OLDU

Seçim kampanyaları çevreci bir yaklaşımla cadde ve sokaklarımız kirletilmeden, plastik bayraklar direklere asılmadan gerçekleştirilmesi kamuoyunun da takdirini topladı. Bu uygulama ile hem çevre kirletilmedi hem de önemli oranda bir tasarruf yaşandı.

Seçimler her ne kadar televizyon, radyo ve gazeteler üzerinden yürütülüyor görülse de asıl propaganda sosyal medyada kendini gösterdi. Televizyon izlemeyen, gazete okumayan büyük bir kitle siyasi hareketliği ve adayların söylemlerini sosyal medyadan takip etti.

 

ADAYLAR BAŞARILI

Sosyal medyayı kullanmada adayların başarılı olduğu görüldü. Klasik söylemlerin dışına çıkan Ak Parti ve  MHP adayları birçok konudaki mesajlarını sosyal medya üzerinden vermeyi başardılar. Televizyon programlarında ise daha çok projelerini görsel olarak kullanma ve halkta iyi bir izlenim bırakabilme amacıyla performans sergilediler.

 

SADECE BAŞKAN SEÇİLMİYOR

Elazığ’da yarın sandık başına gidecek seçmenler seçim dönemin projelerini anlatan ve halkta karşılığı olan adaylara oy verecek.31 Mart Yerel Seçimlerinin özellikle  ülkenin rotasını, ekonomisini ve sosyal alanını da etkileyecek bir seçim olarak dikkat çekiyor.

 

MUHALEFET ‘’SOĞAN VE PATATES’’ FİYATLARI ÜZERİNDEN ELEŞTİRDİ

31 Mart yerel seçimleri öncesinde özellikle muhalefetin gündeme taşıdığı en önemli konu ise Soğan ve Patates fiyatları oldu.Soğan ve patates fiyatlarının yükselmesinden dolayı Tanzim Satış noktalarının açılması muhalefetin ilk gündemi olurken,özellikle muhalefet seçim mitinglerinde Ak Parti’yi eleştiren söylemlerde bulundu.

 

ERDOĞAN VE BAHÇELİ ‘’BEKA’’DEDİ

Cumhur ittifakı ise 31 Mart yerel seçimlerinin soğan ve patates fiyatları üzerinden değerlendirilmemesini ve seçimlerin bir beka mücadelesi olduğunu ifade etti.Bu nedenle Elazığ ve tüm ülke genelindeki seçmenler sandık başına giderken sadece yaşadıkların ilin belediye başkanını değil ülke genelinde yaşanan olayları da değerlendirerek oy kullanacak.

 

ELAZIĞ, HER ZAMAN SAĞDUYUDAN YANA OLDU

Elazığ,31 Mart seçimleri öncesi adayların seviyeli yarışına sahne oldu.Adaylar kişisel polemikler  yerine projeler üzerinden yapacakları hizmetleri anlattı. Bu nedenle seçmenler, Elazığ’ı kalkındıracak ve daha ileri düzeye taşıyacak adayı düşünerek oy verecekler. Kısacası Elazığ, sağduyudan taviz vermeden ülkesi, şehri ve geleceği için oy kullanacak.