'KAYYUM' DOĞRU BİR KARAR

Erol KARA/ MHP İl Başkanı Semih Işıkver, Hakimiyet Gazetesi'ne Diyarbakır, Van ve Mardin Belediyelerine atanan kayyum ile ilgili açıklamalarda bulundu.

'KAYYUM' DOĞRU BİR KARAR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI AÇIKLAMIŞTI

İçişleri Bakanlığı’nca Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı, Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bedia Özgökçe Ertan ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk görevden geçtiğimiz gün uzaklaştırılmıştı.

BİRÇOK İHBAR VE ŞİKAYET VARDI

İçişleri Bakanlığı tarafından, yapılan açıklamada, “Silahlı Terör Örgütü Kurma veya Yönetme, Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma, Terör Örgütü Propagandası Yapmak, Suçu ve Suçluyu Övmek suçlarından hakkında bir kovuşturma, sekiz ayrı soruşturma dosyası bulunan Adnan Selçuk Mızraklı’nın Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı, hakkında iki kovuşturma, dört ayrı soruşturma dosyası bulunan Ahmet Türk’ün Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı, hakkında bir kovuşturma, altı ayrı soruşturma dosyası bulunan Bedia Özgökçe Ertan’ın Van Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra da halkın mahalli ve müşterek ihtiyaçlarını karşılamak yerine bölücü terör örgütünün amaçları, ideolojik söylemleri ve eylemlerini destekler mahiyette uygulamalara başladıkları, davranış ve söylemlerde bulundukları, belediyenin imkanlarını terör örgütünü destekleyecek şekilde yönlendirdiklerine ilişkin Bakanlığımıza birçok ihbar, şikayet ve bilgi ulaşmıştır” denilmişti.

BELEDİYELERİN ÇOK ACI SABIKALARI VAR

Diyarbakır, Van ve Mardin illerine atanan kayyumların hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Işıkver, “Dağdaki teröristin beslenme ve ihtiyaçlarının karşılanması konusunda geçmişte belediyelerin çok acı sabıkaları vardı. Yeniden PKK’nın bu bölgede güç ve inisiyatif kazanmaması adına yerinde bir reaksiyondur olumlu bir hamledir” dedi.

ÜÇ BELEDİYEYE KAYYUM ATANMASINI OLUMLU DEĞERLENDİRİYORUM

Kayyum atamalarında hukuki zemini iyi değerlendirmek gerekir diyen MHP İl Başkanı Semih Işıkver, “Türkiye’nin mevcut biçimini oluşturan kanunları nizamlara riayet etmeyen, özellikle yönetimi sevke ve idare etmeye başladıktan sonra milleti ve devleti için özelikle şehit yakınlarından başlayarak, devlete yakın bütün ailelerle hesaplaşma yoluna giden, geçmişte Türkiye’nin yaşadığı terör faaliyetlerinin ortaya konulmasında bu sebeple üç belediyeye kayyum atanmasını olumlu değerlendiriyorum” diye konuştu.

YERİNDE BİR REAKSİYON

Işıkver, “Belki erken olabilir ama Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi sonrası bu tip konulara daha erken reaksiyonlar geliştirebiliyor olmak çok iyi. Dağdaki teröristin beslenme ve ihtiyaçların karşılanması konusunda geçmişte belediyelerin çok acı sabıkaları vardı. Yeniden PKK nın bu bölgede güç ve inisiyatif kazanmaması adına yerinde bir reaksiyondur olumlu bir hamledir” dedi.