Kavak: 'Ramazanda LÖSEV Adına İnsanlar Suistimal Ediliyor'

Nisa Yılmaz/LÖSEV Elazığ Temsilcisi Ayşe Kavak, dolandırıcıların ramazan ayını fırsat bildiklerini ve iyi niyet duygularını bu ayda da sömürdüklerini ifade ederek, vatandaşın bu dolandırıcılara karşı çok dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Kavak: 'Ramazanda LÖSEV Adına İnsanlar Suistimal Ediliyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dolandırıcılara karşı mücadelelerinin devam ettiğini söyleyen Kavak şu açıklamayı yaptı: “Ramazanın ayının ilk gününden beri Türkiye’de ramazan çalışmalarımız başladı. Elazığ’da da yine bütün kamu kurum ve kuruluşlarını gezerek bültenlerimizi, afişlerimizi dağıttık. Özellikle çalışanlarımızı, bu mübarek aylarda yapacakları yardımın nereye gitmesi gerektiğini anlatamaya çalıştık. Bununla birlikte dolandırıcılara karşı da halkımızı bilinçlendirmek adına onlara anlattık. Ramazan ayı gibi dinimizce önemli olan aylarda bu suiistimaller giderek artıyor. Lösemili çocuklar adına bağış toplanıldığında akla ilk LÖSEV geliyor. Birçok kamu kuruluşuna gittiğimizde LÖSEV adına bağış toplayan kişilerin gerçekten LÖSEV için çalışıldığına inanılıyor. Ve bu konuda bize sitemlerini ilettiler, biz de ne yapmaları gerektiği konusunda bilgilendirmede bulunduk. Emniyete bildirip, şikayet etme haklarının da olduğunu söyledik. Halkımızı bu konuda daha çok bilinçlendirmemiz gerekiyor. Dolandırıcılar artık o kadar profesyonel şekilde yapıyorlar ki, dolandırılan kişi sayısı da buna bağlı olarak arttı. Bu dolandırıcılar, ellerinde makbuzla yardım topluyor. Makbuzu gören vatandaş da yardım için ikna oluyor.

Belediyemizin de izniyle ilimizin belirli bölgelerinde afiş ve brandalarımızı asacağız. Hem dolandırıcılığa karşı hem de LÖSEV’in Ramazan çalışmalarına dair bilgilendirmemizi bu şekliyle de yürütmüş olacağız.”

“İnsanlar Yapacakları Yardımın Nereye Gittiğine Dikkat Etmeli”

Kavak; “Elazığ’da bulunan insanlarımız Elazığ’daki lösemili çocuklarımıza ve kanser hastalarına biz nasıl yardım yapabiliriz diye soruyorlar. Öncelikle vakfa yönlendirme yapıyoruz. Vakıf, ülke genelinde dağıtımını yapıyor çünkü. Maneviyat ayındayız. İnşallah, halkımız daha duyarlı olur. Yapacakları yardımın nereye gittiğine dikkat etsinler, takip etsinler.”

“Ramazan Paketleri Ailelere Ulaşıyor”

Ramazan paketleri ile lösemili çocuk ve ailelerine yardım yapılabileceğini söyleyen Kavak; “LÖSEV, ‘sağlıklı, kaliteli ve doğal’ ürünlerden oluşturduğu Ramazan kolilerinde kuru gıdadan, sucuk, zeytin, kırmızı et ve baklagillere kadar her şey yer alıyor. Bağışlar yapıldıktan sonra bağış yapılan yere yardımların ulaştığına dair görüntüler, bağışçılarımıza gönderiliyor. Yapılan tüm yardımlar lösemili çocuklarımızı ve ailelerimizi sevindirecek. Biz duyarlılığa davet ediyoruz insanlarımızı.”