KARDEŞLİK HUKUKU  YANLIŞ ANLAŞILDI

KARDEŞLİK HUKUKU  YANLIŞ ANLAŞILDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ak Parti milletvekili Zülfü Demirbağ’ı tanıyan bilir ki kinayeli ve iğneleyici ifadeleri çok kullanır. Bir olayı ve kişiyi överken, lafla dövdüğü çok görülmüştür. Yanlış olan, kamuoyunda doğru bulunmayan bir olayı eleştirirken öylesine bir üslup kullanır ki ilk etapta övüyor mu yeriyor mu çok anlaşılmaz.

Demirbağ, kendisini zaman zaman zora sokan bu tavrını ve tarzını değiştirmek istese bile bu durumdan uzak durması yapısı itibarıyla biraz zor gibi. Zaman zaman yanında oturan, kendisiyle samimi insanları bile över ve yeteneklerini etraftakilere duyurur gözükür ama gerçekte yaptığı şey o insanın aslında hiçbir özelliği ve kabiliyetinin olmayışıdır.

Demirbağ’ı bu üslubu dolayısıyla Hakimiyet olarak bizler de eleştirdik, bizler de biraz dikkat edilmesi gerektiğini yazdık ama vekilimizin iyi niyetinden asla şüphe duymadık.

Demirbağ’ın Palu konuşmasında ifade ettiği eş başkanlık ifadesinin kardeşlik hukukuna, el ele gönül gönüle bir hizmet anlayışını kastettiğini aslında biz gibi herkes de biliyordu ama bazı kelimeler terör örgütü ile özdeşleşince tepkiler de birbiri ardına geldi.

Siyasetçilerin en büyük handikabı da budur zaten. Siz farklı bir şey söylemek istersiniz kamuoyu onu kendi istediği gibi anlar ve bunun üzerinden yorumlar yaparak çıkarımlarda bulunur.

Hani Demirbağ’ın hiç mi suçu yok derseniz buna da elbette var deriz. Toplumun önünde olan bir siyasinin ne söylediği, neyi kastettiği kadar bu sözlerin kamuoyunda nasıl anlaşılacağı ve yankı bulacağını aklından çıkarmamalı. Hele bu isim gençlik yıllarından beri siyasi oluşumlardan, kamu yöneticiliklerinden gelen ve en önemlisi de 3. Dönem milletvekilliği yapan biri olursa biraz dikkat, biraz rikkat ve biraz özenli dil ve üslup deriz…

Samimiyet ve iyi niyete varız ve destekleriz ama sizi ve mensup olduğunuz misyona halel getirecek bir söylem olursa buna bizler de iyi niyetle uyarılarımızı yaparız. Bizimkisi de kardeşlik hukuku işte…