Karataş ve Çelik'ten ihraç açıklaması

Geçtiğimiz günlerde Ak Parti'den ihraç edildikleri iddia edilen Elazığspor Başkanı Sedat Karataş ve Elazığspor 2. Başkanı Karahan Çelik, düzenlenen basın toplantısında konuya açıklık getirdiler

Karataş ve Çelik'ten ihraç açıklaması
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hüseyin Kabukçu

Elazığspor Kulüp Tesisleri’nde düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan Elazığspor Başkanı Sedat Karataş ve Elazığspor 2. Başkanı Karahan Çelik, Ak Parti’den ihraç edildiklerine yönelik basında yer alan haberleri değerlendirdiler.

Basın toplantısında ilk olarak Elazığspor 2. Başkanı Karahan Çelik konuştu. Ak Parti’den ihraç edildikleri yönünde yapılan haberin ardından açıklama yapmalarının zorunlu hale geldiğini kaydeden Çelik, “Bu süreç Elazığspor ile alakalı olduğu için bu çatı altında yapmayı uygun gördük. Anca sözlerimin başında sunu şöyleyim Elazığ’ın en büyük STK’sı Elazığspor’dur. Elazığspor’a gönül veren herkesin farkı görüşü olabilir. Burada söylenecek her türlü sözün siyasete malzeme edilmemesini herkesten istiyorum” dedi.

“Partimizin zarar görmesinden endişe ettik”

 Geçtiğimiz mayıs ayında il milletvekilleri, Ak Parti il başkanı, şehrin Eski Valisi Murat Zorluoğlu, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ve kulüp yöneticileri ile bir toplantı yaptıklarını dile getiren Elazığspor 2. Başkanı Karahan Çelik, “ Bunun amacı destek istememizdi. Bu yıl hedefe gitmek, Elazığspor’u süper lige çıkarmak gibi farklı konuşmalar gerçekleşti. Milletvekili Metin Bulut’un Elazığspor’a desteklerin kesilmesi yönünde, belediyenin desteklerini kesmesi yönünde konuşmaları oldu. Bizlerde Ak Parti’nin mensubu olduğumuz için hiçbir zaman dile getirmedik. Partimizin zarar görmesinden endişe ettik. 4-5 günlük süre içinde bizlere ulaşma ve bilgi edinme için biz kayıtsız bıraksak da kamuoyuna bir şekilde sızdırıldı. Bizim elimizde olmayan nedenler ile konu kamuoyunda sosyal medyada sıklık ile işlenmeye başladı. Bu süreçte söz konusundan milletvekili sarf ettiği sözler yüzünden halk tarafından tepki ile karşılandı. Bir kısım kişiler tarafından hakarete yönelik tepkilerde oldu. Biz bu süreçte taraftarlarımızı sükunete çağırsak da ilgili siyasetçiler tarafından bu konu maalesef bizlere mal edildi” diye konuştu.

“O karar halen daha bizlere tebliğ edilmedi”

Elazığ Milletvekili Metin Bulut tarafından partilerine şikâyet edildiklerini dile getiren Çelik, “Malum süreç yaklaşık iki - iki buçuk aydır devam ediyor. Bu konuda yine partimize hiçbir zarar gelmemesi için temkinli davrandık ve hiçbir zaman gündeme getirmedik. Belki de asla gündeme getirmeyecektik. Kol kırılır yen içinde kalır. Partimiz bir şeyi uygun görmüşse bizde bunu olgunluk ile karşılarız. Hiçbir şekilde partimize zarar vermeyiz. Fakat iki gün önce yaşanan gelişme parti disiplinine uymayan bir disiplin. Hakkımızda verilen ihraç kararı daha bize tebliğ edilmeden basın organlarına tebliğ edildi. Eğer bu haberler basında yer almasaydı, bize söylenilseydi bu konuşma belki olmayacaktı. Fakat şunu belirteyim ki o karar halen daha bizlere tebliğ edilmedi. Biz kararın alındığını bir hafta 10 gün önce biliyorduk” ifadelerini kullandı.

“Parti bizim, cumhurbaşkanı bizim”

Basit siyasi oyunlardan bir tanesiyle karşı karşıya olduklarını kaydeden Karahan Çelik, “Elazığspor’a, belediyeye zarar verecek bir eylemin içinde hiçbir zaman olmadık. Biz içerisinde ve dışarısında olalım. 2002 yılından beri partiyi destekliyoruz ve devam edeceğiz. Parti bizim, cumhurbaşkanımız bizim. Onun davası bizim davamızdır” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Sedat Karataş: “Olay bize mal edildi”

Elazığspor Kulüp Başkanı Sedat Karataş ise halkı sükunete davet ettiklerini kaydederken, “ilgili siyaset ve siyasetçiler tarafından olay bize mal oldu” ifadelerini kullandı.

Sosyal medyada taraftarı sükunete çağırdıkları paylaşımların hala durduğunu dile getiren Elazığspor Başkanı Karataş, “Siyaset içinde olmamız ve Elazığspor içinde olmamız nedeniyle bizlere mal edildi. Milletvekili Metin Bulut tarafından şikayet edildik. Partimize zarar gelmesin diye gündeme getirmedik. Böyle bir şey olmasaydı getirmezdik de. Biz bir parti mensubuyuz. Partimiz bireyi uygun görmüşse bizde olgunlukla karşılar, partimize zarar vermeyiz. Elazığspor siyaset yapılacak yer değil. Biz içerisinde veya dışarısında olalım. 2002’den beri partimizi destekliyoruz ve destek vereceğiz. Partimiz bizim partimizdir, cumhurbaşkanı bizim cumhurbaşkanımızdır, dava bizim davamızdır ”dedi.