KARALEYLEK KANYONU İÇİN ORTAK ÇALIŞMA

Elazığ belediyesi, kısa adı YUFKAD olan Yukarı Fırat kültür sanat ve kalkınma derneği ile birlikte, Baskil ilçe sınırları içerisindeki Kara Leylek ve Saklı kapı kanyonları için ortak çalışma alanı oluşturup çeşitli incelemelerde bulundular. Yaklaşık birkaç ay önce Elazığ Valisi Çetin Oktay KALDIRIM ve Elazığ belediye başkanı Şahin Şerifoğulları tarafından keşfi sağlanan basına tanıtımı gerçekleştirilen Karaleylek ile Saklıkapı kanyonları için düğmeye basılmış olundu.

  KARALEYLEK KANYONU İÇİN ORTAK ÇALIŞMA
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geziye katılımcı olarak;  Yukarı Fırat kültür Sanat ve kalkınma derneği başkanı Aygün ÇAM, Elazığ belediyesi Kültür ve sosyal işler müdürü Ahmet Özden ÖZEN, Yufkad Başkan yardımcısı AV. Cem BAYINDIR STK platformu dönem sözcüsü Prof. Dr. Kenan PEKER,   Fırat Üniversitesi Elektrik Elektronik Müh. Bölüm başkanı öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan KÜRÜM,  A mimarlık yönetim kurulu Başkanı Özgül ÖZTÜRK AKSU, Elazığ Sosyal Hizmet merkezi müdürü Çetin ÖZMEN, Fırat Üni. İletişim fakültesi öğretim elemanı Yar. Doç. Dr. Mustafa DEMİR, Fırat Üniversitesi coğrafya bölümü Öğretim üyesi Prof. Dr. Taner ŞENGÜL,  Yufkad Yönetim kurulu üyesi Vet. Hekim Kemal ÖNER, Yufkad Yönetim kurulu üyesi Sosyolog Mustafa GENÇ, Elazığ belediyesi Kültür ve sosyal işler müdür yar. Ahmet Fethi KOÇ yer aldılar.

Yaklaşık 4 saatlik bir inceleme ve çalışmanın ardından Yukarı Fırat Kültür Sanat ve kalkınma derneği başkanı Aygün ÇAM şu ifadelere yer verdi. ‘’Bir ay önce Sayın Valimiz ve Sayın Elazığ belediye başkanımız tarafından keşfi, tanıtımı sağlanan Karaleylek ve Saklıkapı kanyonlarının Turizme kazandırılabilmesi için, Bugün Elazığ belediyesi Kültür ve sosyal işler müdürlüğüyle, Yönetim Kurulu üyelerimizle, Fırat Üni. Akademisyenleriyle birlikte birtakım çalışmalar yapmak üzere sahada bulunuyoruz.  Kısa adı Yufkad Olan STK’ mızın 1. TüzüğündeBaskil Keban ortak halk kültürünü yaygınlaştırmak, geliştirmek, korumak, Arkeolojik ve doğal güzellikleri turizme kazandırmak şeklinde yer alıyor. Bizlerde tüzüğümüz gereğince bugün cennetten bir köşe olan Yukarı Fırat’ın göz bebeği Baskil ve Keban ilçelerimizin sınırlarındaki doğal güzellikleri turizme kazandırmanın ana çalışmalarına başlamış bulunuyoruz. Ümit ediyoruz ki bu bölge çok kısa zaman içerisinde tatilcilerin, gezginlerin uğrak yerleri olarak, bölgeye kalkınma anlamında çok önemli katkılar sağlayacaktır. Ben derneğim adına Başta Sayın Valimiz olmak üzere, Elazığ Belediye Başkanı Sayın Şahin ŞERİFOĞULLARINA, Elazığ Belediyesi kültür ve sosyal işler müdürü Ahmet Özden ÖZEN beye, Yönetim kurulu üyelerimize, STK dönem sözcümüze, Fırat Üniversitemizdeki Akademisyen hocalarıma ve Elazığ belediyemizin çalışanlarına canı gönülden teşekkür ediyorum. ‘’dedi.

Konuyla ilgili olarak Elazığ Belediyesi Kültür ve sosyal işler müdürü Ahmet Özden ÖZEN ise şu açıklamalarda bulundu. ‘’Dernek Başkanımız Sayın Çam’ın da belirttiği gibi kısa bir süre önce Elazığ Valisi Çetin Oktay KALDIRIM ve Elazığ belediye başkanı Sayın Şahin ŞERİFOĞULLARI tarafınca keşfi sağlanan Karaleylek ve Saklıkapı kanyonlarının ilimizin turizmine kazandırmak amacı ile bugün Baskil ilçemize bağlı Akuşağı köyünde bulunuyoruz. Elazığ Belediyesi kentin doğusundan batısına her anlamda şehrin kültür mirasına, turizmine katkı sağlayabilecek her türlü çalışmanın içerisinde yer almaktadır, bundan sonraki süreçte de yer almaya devam edecektir. Bugünde Fırat’ın doğal güzellikleri olan Karaleylek ve Saklıkapı kanyonları için yerel STK’mız YUFKAD ile ortak bir çalışmaya imza attık. Kamu STK işbirliğinin önem arz ettiği şu günlerde bu çalışmayı Elazığ Belediyesi olarak çok önemli buluyoruz. İlk organizasyon olarak Fırat Üniversitesinde öğrenim gören öğrencilerimize yönelik ücretsiz bir takım gezi ve spor etkinlikleri planlıyoruz. Ağustos ayı içerisinde bir aksilik olmaz ise bu planlamamamızı hayata geçireceğiz. Bunun akabinde ise Belediyemiz tarafınca bölgede kültürel ve turizm anlamında her türlü faaliyeti sağlamaya çalışacağız. İfadelerime son vermeden önce Başta Elazığ belediye başkanımız Sayın Şahin Şerifoğulları olmak üzere Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım beye STK Dönem sözcümüze Yukarı Fırat Kültür sanat ve kalkınma  derneği Başkanı ve yönetim kurulu üyelerine Fırat Üniversitemizdeki Hocalarımıza can-ı gönülden teşekkürlerimi sunuyorum.” diye ifade etti.