KARAHAN: '13. ETAP HİBE DESTEĞİ CAN SUYU GİBİ OLDU'

Erol KARA/ 13. Etap Kırsal Kalkınma yatırımlarının desteklenmesi tanıtımı toplantısı Tarım İl Müdürü Turan Karahan tarafından Kültür Park Mamura- tül aziz toplantı salonunda yapıldı.

KARAHAN: '13. ETAP HİBE DESTEĞİ CAN SUYU GİBİ OLDU'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Karahan, “Yatırımcılar ciddi bir sıkıntıdan geçerken, 13. Etap Kırsal Kalkınma yatırımlarının desteklenmesinde verilen hibeyi can suyu olarak görüyorum” dedi.

Elazığ’da ki müteşebbis ve üreticilerin bu desteklerden istifade edilmesini sağlamak için düzenlenen toplantıda konuşan Tarım il Müdürü Turan Karahan, üç tarafı sularla çevrili toprak yapısı ve ekolojisi ile kültürü ile tam bir tarım ve hayvancılık kenti olduğuna dikkat çekerek,“Üretim potansiyelinde 286 bin hektar tarımsal arazisi, 225 bin çayır meral alanı 700 bin küçükbaş hayvan varlığı ile 170 bin büyükbaş ile gezin çileği, Baskil kayısısı tulum peyniri ile ciddi manada ülke ekonomisine katkı sağlayan bir şehir. Bakanlığımızın verdiği desteklerle bu sahip olduğumuz potansiyeli daha iyi bir noktaya taşımak daha da geliştirmek günümüzün teknolojisi ile birleştirmek ve ürünlerimizi işlenmiş katma değeri yüksek ihracata konu olabilecek ürenler haline getirmek için bu destekleri yatırımcılarla buluşturuyoruz.” dedi.

 

YÜZDE 50 HİBE KÜÇÜMSENMEYECEK BİR RAKAM

Karahan,” Kırsal ekonomik yatırımları desteklenmesi programları desteklenmesi çerçevesinde bugüne kadar Elazığ’da 130 proje ile 48 milyon civarında yatırım ve yaklaşım 20 Milyonu hibe olacak şekilde projeler desteklenmiştir. 30 Eylül’e kadar sürecek olan 13. Etap proje desteklerinde yüzde 50’si hibedir. Tüm yatırımcıları bu desteklerden faydalanmaya davet ediyoruz. 13. etap da ki hedefimiz inşallah bugüne kadar desteklediğimiz projelerden daha fazla talep bekliyoruz. Yüzde 50 hibe küçümsenmeyecek bir rakam. Yatırımcılar ciddi bir sıkıntıdan geçerken verilen hibeyi  can suyu olarak görüyorum ve yatırımcıyı  cesaretlendirdiğini biliyorum. “ dedi.