Karacimşit:' Belediye Meclis üyesi 4 arkadaşımız ile birlikte MHP'den istifa ediyoruz'

Erkan BAY/MHP Palu İl Genel Meclis Üyesi Haşim Karacimşit kesin ihraç talebi ile MHP Parti Disiplin Kuruluna sevk edilmesinin ardından bir basın toplantısı düzenledi.

Karacimşit:' Belediye Meclis üyesi 4 arkadaşımız ile birlikte MHP'den istifa ediyoruz'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haşim Karacimşit yaptığı açıklamada şunları ifade etti:“Gönül isterdi ki Palu  hizmet noktasında müjdeli haber ile karşınıza çıkmak isterdik. Ama 31 Mart yerel seçimlerinden bu yana süreci en az bizim kadar takip ediyorsunuz. Sizlerden aldığımız  güç ve destekle seçildik. Biz seçilirken sizlere ve partimize bir sözümü vardı. Asla mahcup olmayacağız. Biz tabana dayalı siyaset yaptık. Çünkü biz gücümüzü tabandan aldık. Onun için partimiz ne kadar önemliyse, destek verenlerimiz de kıymetlidir. MHP’den seçilen biri olarak bize yakışan partimiz ve tabanla dengeyi kurmaktır.” dedi.

Karacimşit sözlerine şöyle devam etti:” MHP olarak Cumhur ittifakını kurduk. Bu ittifakta her türlü desteği verdik. Cumhur ittifakına zarar verecek hiçbir talebimiz olmadı. 31 Mart yerel seçimlerinde Palu’da yüksek bir oy alarak, yüzümüzün akıyla çıktık.” diye ifade etti.

YAŞANAN BU DURUMU ANLATTIM VE HALKIN BİLGİSİNE SUNDUM

Haşim Karacimşit:”2020 yılındaki Sosyal Yardımlaşma Fonuna bazı büyük ilçelerden 3 kişi , küçük ilçelerden ise 2 kişinin ismi istenildi parti teşkilatlarından. Birlikte aynı ilçedeki teşkilatımız ile birlikte ilçede önerilen ismi il başkanlığına sunuldu. İl Başkanlığı da  meclis başkanlığına sunduktan sonra, bana grup başkanımız Osman Dilek, Palu’dan ismi gelen arkadaş mütevelli heyetine alındı. Bende grup başkanıma teşekkür ettim. Toplantının son gününe 15 dakika kalan meclis başkanımız İbrahim Şerbet bey grup odasına gelerek, Osman bey Palu’dan verilen ismi bizim il başkanımız kabul etmiyor. Bunun üzerine Osman Dilek, İl Başkanımız Semih Işıkver’i arayarak durumu izah etti. Bunun üzerine il başkanımız bize 5 dakika sora döneceğini söyledi. Beş dakika sonra bize döndüğünde il başkanı ismi kabul etmiyor ve Haşim Karacimşit beye iletin dedi. Ondan sonra toplantı başladı ve ben söz aldım. Yaşanan bu durumu anlattım ve halkın bilgisine sundum.” dedi.

MALATYA’YA SEVK ETTİLER

Daha sonra disipline sevk edildiğini ifade eden Karacimşit,”İl Başkanımız benim konuşmamdan dolayı beni disiplin kuruluna verdi.Disiplin kurulu da benim ifademi almak için süre verdi. İl Başkanımız duyduğumuz kadar Haşim Karacimşit’in il teşkilatında taraftarı fazla olmasından dolayı disipline sevk etsekte bizim lehimize değil, aleyhimize karar verilir. Bunun üzerine Elazığ il başkanlığına değilde, Malatya il başkanlığına sevk edip, orda ifadesi alınması için sevk ettiler. Bu konu beni daha fazla rahatsız etti.” dedi.

Karaçimşit yaptığı açıklamada,“İstifa konusunda belediye meclis üyesi 4 arkadaşımız ile birlikte partimizden bu sıkıntılardan ve vatandaşların hiçbir talebinin   yerine gelmemesinden dolayı istifa ediyoruz. Bağımsız olarak vatandaşlarımıza hizmet edeceğiz.” dedi.