KAPALI ÇARŞI'YA YENİ ÇEHRE

BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI, SEÇİM SÖZLERİNİ BİR BİR HAYATA GEÇİRİYOR. 'TİCARET DOĞDUĞU SOKAKLARA DÖNÜYOR' PROJESİNİN İLK ADIMI OLAN KAPALI ÇARŞI İÇİN İHALE YAPILARAK, YENİLEME İÇİN İLK ADIM ATILDI

KAPALI ÇARŞI'YA YENİ ÇEHRE
TAKİP ET Google News ile Takip Et

31 Mart yerel seçimlerinin ardından halka vaat ettiği projeleri bir bir hayata geçiren Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları,  Kapalı Çarşı’nın restorasyonu ile otantik görüntüsüne kavuşturmak için ilk adımı attı ve tarihi kapalı çarşının restorasyon ihalesi gerçekleştirildi.

Şehrin en eski alışveriş merkezi olmakla birlikte yöresel ürünlerin tek adresi olan ve bu özelliğini şehrin Harput’tan Mezre’ye inerek kuruluşunun gerçekleştiği günden beri koruyan Kapalı Çarşı için hazırlanan restorasyon ihalesi açık ihale usulü ile yapıldı.

Şeffaf ve medyaya açık olarak yapılan ihaleye 3 firma teklif verdi. Yasal itiraz sürelerinin beklenilmesinin ardından ihale kesinleşmiş olacak ve en düşük teklifi veren firma ile sözleşme imzalanmasının ardından çalışmalar başlayacak.

ÖNCELİKLERİ ARASINA ALDI

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın seçim vaatleri arasında yer alan  ve öncelikleri arasına aldığı “Ticaret Doğduğu Sokaklara Dönüyor” başlıklı proje kapsamında restorasyonu yapılacak olan Kapalı Çarşı;  alt yapısının tamamlanmasının ardından otantik ve aslına uygun cephe yenilemeleriyle çok farklı bir görünüme kavuşacak.

Yeni görüntüsü ve fonksiyonu ile başta turistler ve il dışından gelen  misafirler olmak üzere herkesin ilgisini çekecek olan kapalı çarşı, şehrin en önemli ticaret ve cazibe merkezi olacak.

KISA SÜREDE TAMAMLANACAK

Kapalı çarşı restorasyon çalışmaları esnafın ve vatandaşların mağdur olmamaları amacıyla kısa sürede tamamlanarak halkımızın hizmetine sunulacak.  Şehrin önemli bir değeri ve markası olan Kapalıçarşı’nın yenilenmesi ve restorasyonu çalışmalarının ilk adımının atılmasının kendileri için önemli bir gelişme olduğunu ifade eden çarşı esnafları, Başkan Şerifoğulları’nın hayata geçirecekleri projeler sıralamasında kapalı çarşıyı öne almasından dolayı teşekkürlerini dile getirdiler.

TANITIMA VE EKONOMİYE ÖNEMLİ KATKI

Kapalı çarşı yenileme ve restorasyon projesinin ihale edilerek yakın zamanda çalışmalara başlanılacak olmasından oldukça memnun olduklarını belirten vatandaşlarda böylesine bir değerimize gerekli ilgiyi gösteren ve ihale yaparak öncelikleri arasına alan Başkan Şerifoğulları’nın bu yaklaşımla ilimiz tanıtımına ve ekonomisine de önemli katkı sunacağını  ifade ettiler.