KANYONLARA ÖZEL İDARE EL ATTI

KANYONLARA ÖZEL İDARE EL ATTI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Valisi Çetin Oktay kaldırım tarafından keşfedilen, ancak ilgili hiçbir kurumun sahiplik etmediği kanyonlara yine Valiye bağlı olarak çalışan il özel İdaresi genel sekreterliği sahip çıktı.

Elazığ’ın Baskil İlçesine Bağlı Akuşağı köyünde Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım’ın keşifleri ile bulunan Saklıkapı Kanyonu’nun Elazığ turizmine kazandırılması için Vali Kaldırım’ın gayretleri ile İl Genel Meclisine Turizm Komisyonu havale edilen ve komisyon tarafından hazırlanan inceleme raporu oy birliği ile kabul edildi.

İnceleme raporunda bakın hangi görüşlere yer verilmiş:

“İncelemelerimiz neticesinde; Elâzığ İli Baskil İlçesi sınırları içerisinde Karakaya ve Keban Barajlarının bağlantı noktasında bulunan ve bölge halkı tarafından kanyon etrafından piknik yapılmaktayken 2019 yılı içerisinde Elâzığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım tarafından bölgeye gidilmiş, kanyonun sadece bölge halkı ulusal ve uluslararası olarak bir değer kazandırılabileceği tespit edilmiş olup, valilik öncülüğünde ulusal basın tarafından saklı cennet diye birçok haber yapılmıştır. KanyonTur düzenleyen firmalarca tur paketlerine koydukları zaman yeni bir alternatif olarak Elazığ ve bölge turizmine hitap edecektir. Buradaki formasyon yapı ve doğal formasyon olarak Kapadokya’yı andırmakta olup Doğaseverler ve fotoğraf tutkunları için keşfedilmeyi beklemektedir.  Bölgenin büyüklüğü ve il turizmine kazanımları düşünüldüğünde Turizm ve İl Müdürlüğü öncülünde bir çalışma başlatılması ve yapılacak bu çalışmalarla ilgili Bakanlık, Fırat Üniversitesi, Elâzığ Belediyesi, Elazığ İl Özel İdare gibi kurumların desteklenmesi halinde İl ve Bölge turizmine katkı sunacağı düşüncesi komisyonumuzca hâsıl olmuştur.  İl Genel Meclisince alınacak karar ile birlikte Raporumuzun da Elazığ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne gönderilmesi komisyonumuz tarafından uygun görüldü. Raporumuzun İl Genel Meclisine sunulması hususunda gereğini arz ederiz. 13.12.2019”

Raporda öne çıkan en önemli nokta ise bu kanyonların  ilimiz turizmine neler kazandıracağı ve şehrin tanıtımına nasıl katkı sunulacağı konusunda İl Kültür Turizm Müdürlüğüne  bu raporun sunulması. Umarız başrol verilen İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bu görevini hakkıyla yapar.