Kamuda Enerji Tasarrufu Dönemi Başlıyor

Nisa Yılmaz/ Kamu binalarında uygulanacak olan enerji tasarrufu genelgesinin yayımlanmasının ardından, enerji tasarrufunun nasıl sağlanacağına ilişkin Hakimiyet Gazetesi'ne açıklamada bulunan Enerji Bir-Sen Elazığ Şube Başkanı Kenan İnallı, 2023 yılı sonuna kadar asgari yüzde 15 enerji tasarrufunun hedeflendiğini söyledi.

Kamuda Enerji Tasarrufu Dönemi Başlıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kamu binalarında enerji tasarrufuna ilişkin genelge, geçtiğimiz hafta Resmi Gazete’de yayımlanmıştı. Kamu binalarında azami tasarruf sağlamayı hedefleyen genelgenin 2023 yılı sonuna kadar asgari yüzde 15 enerji tasarrufunu amaçlıyor. Enerji tasarrufunda yaşanan gelişmelerin raporu ise Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından Cumhurbaşkanlığına sunulacak. Ayrıca Kamu Binalarında Tasarruf Hedefi Uygulama Rehberi de bakanlığın internet sitesinde de yayımlanacak.

 İnallı ise konuyla ilgili olarak gazetemize yapmış olduğu açıklamada; “Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan bir genelge ile kamu binalarında enerji tasarrufunun yapılması sağlanacak. Teknik olarak açıklamak gerekirsek, ‘yıllık toplam enerji tüketimi 250 tona eş değer petrol ya da toplam inşaat alanı 10 bin metrekarenin üzerinde bulunan kamu binalarında 2023 yılının sonuna kadar asgari yüzde 15 enerji tasarrufu sağlanacaktır’ şeklinde tasarruf genelgesi Resmi Gazete’de yayımlandı.

Özellikle sıcak havalarda elektrik tüketimi artıyor, klimalar neredeyse hiç devreden çıkmıyor. Ama bu tasarrufun mutlaka yapılması gerekiyor, bu karara tamamen katılıyor ve destekliyoruz. Elimizden gelen gayreti de çalışanlarımızla birlikte sağlayacağız.

Enerji tasarrufunun sadece kamu kuruluşlarında değil, günlük hayatta evlerimizde de bunu uygulamalıyız. Bu tasarrufu hayatımızın her alanına yaymalıyız” ifadelerine yer verdi.