KAMPÜS VE ÖĞRETMENEVİ

Nisa Yılmaz/Elazığ, son yıllarda birçok sahada yaşadığı gelişme ve atılımların en önemlisini eğitimde yaşadı. Geçmişte merkezi sınavlarda son sıralarda yer almasına karşın özellikle Feyzi Gürtürk'ün İl Milli Eğitim Müdürü olmasından sonra gerçekleştirilen teknik ve sonuç odaklı toplantı ve hizmet içi eğitim seminerleri sonuç verdi ve Elazığ ciddi bir başarı sağladı.

KAMPÜS VE ÖĞRETMENEVİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2018 LİSELERE GEÇİŞ SINAVINDA TÜRKİYE 9.SU OLAN ELAZIĞ, DERSLİK ALANINDA DA ÖNEMLİ BAŞARILARA İMZA ATIYOR. AKADEMİK BAŞARIYI YENİ EĞİTİM KAMPUSÜ İLE TAÇLANDIRMAK İSTEYEN ELAZIĞ, YENİ ÖĞRETMENEVİ İLE ÖNEMLİ BİR HİZMETİ DAHA HAYATA GEÇİRECEK

EĞİTİM ŞEHRİ

Geçmişten günümüze köklü eğitim kurumlarına sahip Elazığ’ın 42 bine varan öğrenci sayısı ile Fırat Üniversitesi’nin de varlığı ile “Eğitim Şehri” olduğuna dikkat çeken vatandaşlar, sanayi ve tarım alanında çok öne çıkamayan buna karşın eğitim ve sağlık alanında çok önemli gelişmelerin  yaşandığını ifade ediyorlar.

ELAZIĞ İLK 9’DA

Milli Eğitim Bakanlığı’nın geçtiğimiz ay yayınladığı 2018 yılı Liselere Geçiş Sistemi merkezi sınavla yerleşen öğrencilerin performans sonuçlara göre; Elazığ genel puan sıralamasında Türkiye dokuzuncusu oldu.

Göreve geldiği ilk günden bu yana yaptığı özverili çalışmalarla Elazığ’ın eğitimdeki başarısını her geçen gün artıran Elazığ Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk  ve ekibinin bu gayretleri kamuoyundan da takdir gördü.

Elazığ çocuğunun doğru teknikler ve yöntemlerle eğitilmesi halinde bu başarısını daha da artıracağına inandıklarını belirten vatandaşlar, eğitim ordusunun bunda önemli katkısının olduğuna da vurgu yapıyorlar.

ÖĞRETMENLER KATSAYI MÜJDESİ BEKLİYOR

Eğitim ordusunun Milli Eğitim Bakanlığından beklediği müjde ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ikinci 100 Günlük Eylem Planı’nda öğretmenlerin ek göstergesinin 3600’e yükseleceği sözünün gerçekleşmesi.

Bu sayede öğretmenler yüksek maaş ve ikramiye ile emekli olabilecek. Emeklilerin de maaşı artacak. Gösterge artışı maaşlarda 500, emekli ikramiyesinde de 30 bin liranın üzerinde artış yaratacak.

EĞİTİME CAN SUYU

Ek göstergenin 3600’e çıkarılmasının en önemli yansıması ise eğitim kadrosunun gençleşmesi olarak kendini gösterecek. Ek göstergenin 3600’e çıkmasının ardından on binlerce öğretmen emekli olacak ve  genç öğretmenler yeni eğitim neferi olacaklar.

EĞİTİM KAMPÜSÜ VE ÖĞRETMENEVİ

Elazığ’ın son aylarda en çok tartıştığı ve kamuoyunun cevabını beklediği sorulardan biri de boşaltılan eski hastane binalarının hangi amaçla kullanılacağı.

Birçok kurumun talip olduğu bilinen eski binaların eğitim kampüsü şeklinde hizmet vermesi ve uygun bir alanına ise yeni öğretmenevi binasının yapılacak olması şehirde olumlu karşılandı.

Arazinin büyük olması, mevcut binaların güçlendirilmesi ve tamiratlarının yapılmış olması, çok sayıda yetişmiş ağaçları ve yeşil dokusu ile şehrin nezih bir bölgesinde bulunması hem eğitim hem de öğretmenevi olarak değerlendirilmesine uygun bir ortam sağlaması özellikleriyle de alanın milli eğitim müdürlüğüne devredilmesini daha mantıklı kılıyor.

BAKAN KARAR VERECEK

Elazığ gündeminin bir numaralı konusu haline gelen boşaltılmış eski hastane binalarının akıbetinin ne olacağı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yarın alanda yapacağı teknik incelemelerden sonra belli olacak.

Sahada bizzat inceleme yapacak ve konu hakkında alacağı detaylı bilgilerin ardından durum değerlendirilmesi yapılarak sonucun yarın açıklanması bekleniyor.