'Kadın Çiftçilere Süt Sığırcılığı Eğitim' Projesi Düzenlendi

Karakoçan'da Kadın Çiftçilere Süt Sığırcılığı Eğitim  projesi ile %70 hibe 156 Süt Sağım makinesi noter çekilişi ile sahiplerine verildi.

 'Kadın Çiftçilere Süt Sığırcılığı Eğitim' Projesi Düzenlendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Karakoçan İlçe Tarım Müdürü Mehmet Yıldız yaptığı konuşmada: “Karakoçan İlçe Tarım Ve Orman Müdürlüğü olarak 2019 yılında DAP (Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına)sunmuş olduğumuz Kadın Çiftçilere Süt Sığırcılığı Eğitim projesi kabul edildi. Proje kadın çiftçilere yöneliktir. Projede eğitim vardı. Eğitim süt sığırcılığında hijyen ve sanitasyon olup 5 günlük (80 saat) şeklindeydi. Eğitime 254 başvuru yapıldı ancak 232 kişi devam ederek sertifika almaya hak kazandı.

Sertifika alanlara %70 hibe ile süt sağım makinesi verilecek. Projenin bütçesi 300 bin TL idi.

DAP idaresi tarafından karşılanan %70’lik kısmı 210 bin TL. Kadın çiftçiler tarafından karşılanacak %30’luk kısmı 90 bin TL.  Mevcut bütçe ile tarım kredi kooperatifi tarafından 156 adet makine temin edilecektir.

Eğitime katılan kadın çiftçi sayısı hibe ile temin edilen makine sayısından fazla olduğu için Karakoçan noterliği huzurunda 232 kadın çiftçi kuraya tabi tutulacaktır. Kurada noter başkanlığında tarım kredi kooperatifi ve ziraat odasından 2 gözlemci katıldı. 156 asil geri kalanlarda sıralı yedek olarak çekildi.

Kurada makine almaya hak kazanan kadın çiftçiler 7 iş günü içerisinde katkı paylarını ilgili hesaba yatırmaları gerekmektedir. Yatırmayan hakları sıralı bir şekilde yedeklere geçecektir” dedi.