KADER ANKETİ

YENİLENEN YÖNETİM VE TEKRAR ATANAN MHP İL BAŞKANI, ESKİSİ GÖREVDEN ALINARAK YENİSİ ATANAN İYİ PARTİ'NİN ARDINDAN, AK PARTİ DE İL BAŞKANLARI İÇİN DÜĞMEYE BASTI. MEVCUT İL BAŞKANLARI İÇİN ANKET YAPILACAK

KADER ANKETİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz günlerde MHP il teşkilatının sessiz sedasız  feshedilerek yeni yönetim kurulunun açıklanması ve il başkanlığına yeniden mevcut il başkanı Semih Işıkver’in atamasının yapılmasının arka planı henüz netleşmemişken bir değişim de İYİ Parti’de yaşanmıştı.

Başarılı çalışmaları ve parti misyonunu kitlelere aktarmada başarı ortaya koyan Mevlüt Or, İYİ Parti İl Başkanlığından alınarak yerine Ağın Eski Belediye Başkanı Yılmaz Serttaş’ın atandığı haberi medyaya düştü.

MHP ve İyi Parti’de yaşanan bu gelişmeler de gösteriyor ki olası bir erken ya da zamanında yapılacak bir seçim için partiler şimdiden kolları sıvamış ve bunu teşkilatlarını yenileyerek başlamışlar.

 

ÖMERLER İÇİN ANKET

MHP ve İYİ Partide bu gelişmeler yaşanırken 7. Olağan büyük kongresine hazırlık yapan Ak Parti’de de hummalı bir çalışma göze çarpıyor.

Ak Parti Genel Merkezde Teşkilat başkanlıkları, medya tanıtım başkanlıkları ve Ar-ge başkanlıkları başta olmak üzere tüm birimlerde il başkanlıklarının belirlenmesi konusunda gece yarılarına kadar toplantılar yapılıyor.

Yapılan bu toplantılarda varılan karar ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “bana her ilin Ömer’ini bulun” talimatı gereği o şehir halkı ve parti tabanı tarafından sevilen, saygınlığı bulunan ve hem özel hem de ticari yaşantısında örnek olan ve geçmiş seçimlerdeki başarıları göz önüne alınarak ‘yola devam edilecek il başkanlarını’ belirlemek için başlatılan operasyonun ikinci aşamasına geçildi.

 

BAŞARISIZLAR İSTİFA ETTİRİLİYOR

Ak Parti, seçim başarısızlığı yaşananlar arasında bulunan 10 il başkanı’nı  istifa ettirecek. Başarılı olsalar bile geriye kalan her bir il başkanı için ise  ‘kader anketi’ yaptırılıyor.

Her il için belirlenen koordinatör milletvekillerinin raporlarının yanı sıra, göreve devam edecek il başkanları için yapılacak anket dikkate alınacak.

 

TABANDA KARŞILIK-UYUMLU ÇALIŞMA

 Ak Parti tarafından bağımsız anket şirketlerine yaptırılan ankette mevcut il başkanları için;  ‘tabanda karşılıkları olup olmadığı, ilin sorunlarına duyarlılık gösterip göstermediği,  il yönetimi ile uyumlu çalışıp çalışmadığı, yerel yöneticilerle koordinasyon ve işbirliği içinde olup olmadığı gibi başlıklarda sorular soruluyor.

 

SON SÖZ ERDOĞAN’IN

 Yeni yılın ikinci haftasında başlayacak ilçe kongrelerinden önce il başkanlarından hangileriyle yola devam edileceği ortaya çıkacak. İstanbul’la ilgili kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vereceği, sadece il başkanı değil, ilçelerin de bir bütün olarak ele alındığı ifade ediliyor. 30 büyükşehire ilişkin değerlendirme en sona bırakılıyor ve liste Erdoğan tarafından şekillendiriliyor.