Judoyu çocuklara sevdiren çift

Başak MERAL GÜNDÜZ/Sinop'un Gerze ilçesinde görev yapan polis memuru Orhan Akpınar, eşi Özlenen Akpınar ile birlikte judo eğitimi veriyor.

Judoyu çocuklara sevdiren çift
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Judonun onlar için ailecek bir tutku olduğunu belirten çift bu tutkuyu bulundukları ilçeye de aşıladılar. Akpınar çifti, Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesinde açılan kursla geleceğin judocularını yetiştiriyorlar.

KÜÇÜK İLÇEDEN BÜYÜK YETENEKLER

Çiftin yetiştirdiği sporcular değişik kategorilerden bay/bayan olarak Türkiye’de derece yapmaya başladılar.Şu anda Akpınar çifti judo camiasının tanınan isimlerinden..

BU SPOR İLÇEDE İLK DEFA YAPILMIŞ

İlçede bu sporun ilk defa yapıldığını söyleyen Judo Antrenörü Orhan Akpınar “Gerze Emniyet Müdürlüğünde polis memuru olarak görev yapıyorum.2006 yılında ilçeye atandım.2008 yılından itibaren sporla iç içeyiz.Ben,eşim iki oğlum judoyla uğraşıyoruz yarışmalara katılıyoruz ve başarılara imza atıyoruz.Bu minderde birçok sporcumuz başarılı oldu.Bugüne kadar ulusal ve uluslararası yarışmalara sporcularımız katıldı.Eşime ve bana milli takımda görev verildi biz de gereğini yaptık ve çok başarılı olduk”diye konuştu.

AİLECE JUDOCUYUZ

Çocukların kötü alışkanlıklardan uzak kalmaları için spor yapmalarına vurgu yapan Özlenen Akpınar yaptığı açıklamada ”Çocuklarımız spor salonlarına gelsinler.Spor yaptıkları zaman kötü alışkanlıklardan uzaklaşıyorlar spora odaklanıyorlar.Bu ortamda arkadaş edinecekler spora yoğunlaşacaklar.Judoyu kesinlikle öneriyorum tüm çocuklarımıza.Ailecek biz de judocuyuz.İki oğlumuz da bu sporla uğraşıyor.

Kısaca judo hayatımızın her parçasında diyebilirim”.