JANDARMA ÇOCUKLARIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRÜYOR

Elazığ'da jandarma psikososyal çalışmalarla çocukların  yüzünü güldürdü

JANDARMA ÇOCUKLARIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRÜYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, köylerde gerçekleştirdiği oyun ve etkinliklerle çocukların, depremin neden olduğu korkudan uzaklaşmasına katkı sunuyor

Elazığ'da jandarma, çocukların psikososyal gelişimlerinin desteklenmesi amacıyla çalışmalar yürütüyor.

Merkez üssü Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depremin hemen ardından başta kırsal olmak üzere yaraların sarılması için çaba gösteren Elazığ İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, gerçekleştirdiği faaliyetleriyle depremzelere destek sunuyor.

Bu kapsamda oluşturulan jandarma psikososyal ekipleri, köy köy dolaşarak çadırda kalan ailelerin ihtiyaçlarını belirlerken, çocuklarının da yaşadığı korku ve panik duygusundan çıkabilmelerine yönelik programlar gerçekleştiriyor.

Arasında Karagöz-Hacivat gölge oyunu, kahvaltı faaliyeti, satranç, boyama çalışması ve sürpriz doğum gününden yer aldığı etkinlikler gerçekleştirilirken, bu sayede depremin etkisini unutan ve hoşça vakit geçiren çocukların yüzü güldü.

Jandarmanın kendileri için gerçekleştirdikleri çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getiren depremzede aileler ise ekiplere gösterdikleri çaba dolayısıyla teşekkür etti.

Ayrıca ekipler, çocuklara oyuncak da hediye etti.