İZZETPAŞA'DA YAVAŞ MIYIZ?

Malum İzzetpaşa Camii,  24 Ocak depreminden beri ibadete kapalı. Depremle birlikte kubbelerinden birinin zarar gördüğü ve zaten uzun süreden beri planlanan restorasyonla birleştirilerek sorunların giderilmesinin ardından caminin yeniden ibadete açılacağı açıklamalarının üzerinden aylar geçmesine rağmen herhangi bir adım atılmadığını görüyoruz.

İZZETPAŞA'DA YAVAŞ MIYIZ?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Pandemi dolayısıyla bir ara İzzetpaşa altındaki işyerleri de kapatılmış, bu durum “İzzetpaşa yıkılıp yeniden mi yapılacak”sorusunu gündeme getirmiş ancak vakıf yönetimi açıklama yaparak işyerlerinin depremde herhangi bir zarar görmediğini belirtmişti.

İzzetpaşa, şehrimiz merkezinde olan bir maneviyat merkezi mesabesinde kutsal bir mekândır. Şehrin cazibe merkezi olan bir camidir. Öğlen ve ikindi namazlarını bu camide kılmak için değişik mahallelerden gelen ve bunu bir manevi sorumluluk addeden insanlarımızın sayısı oldukça fazladır.

Uzun zamandan beri ibadete kapalı olan camimizin, artık hangi çalışma yapılacak ve güvenli hale getirilecekse biran önce yapılması zarureti doğmuştur. Vakıf yöneticilerimizin, önemli miktarda kira geliri elde ettikleri işyerlerine gösterdikleri aynı duyarlılığı, maddi bir kazanç getirmese de manevi azıklarının dolmalarına sebep olacak  ve öbür dünyaya götürecekleri tek ecir olacak cami restorasyonunda da acele etmeleri ve duyarlılık  göstermelerini bekliyoruz.

Ne diyor Peygamber Efendimiz; “Hayırlı işlerde acele ediniz” bundan daha önemli bir hayırlı işiniz varsa onu bilmeyiz ama hayır da dua da manevi ecir de Ayasofya gibi  İzzetpaşa’nın da  mahzunluğunu gidermek ve cemaatiyle yeniden buluşmasını sağlamaktır.