İZLEYİCİNİN TİYATROYA DOYDUĞU BİR SEZON SONA ERDİ

Nisa Yılmaz/ 2018 - 2019 tiyatro sezonunun geride kaldığı günlerde Elazığ'da yaşayan sanatseverlerin bu sezon devlet tiyatroları da dahil olmak üzere 50'ye yakın tiyatro oyunu izleyerek 'sezonluk tiyatro izleyici rekoru' kırıldı.

İZLEYİCİNİN TİYATROYA DOYDUĞU BİR SEZON SONA ERDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elâzığ'da faaliyet gösteren; Almila Tiyatro Atölyesi, Yukarışehir Tiyatro Kulübü, Düşler Tiyatrosu Sanat Kulübü, Piyes Tiyatro Kulübü, Mzb Tiyatro Kulübü ve Alfa Tiyatro Topluluğunun toplamda 20 oyun sergilendi. İç Güveği ve Horata ile Yukarışehir Tiyatro Kulubü, Darılmaca Yok ve İbişin Rüyası ile Piyes Tiyatro Kulubü, Şeref ve La Casa De Palu ile Alfa Tiyatro Topluluğu, Seyehatname, Turizm ve Deli Bayramı ile MZB Tiyatro Kulubü izleyiciyle buluştu. ayrıca Rüya, Prova ve Satranç da sahnelenen diğer oyunlar arasında yer alıyor.

“SANATLA DOLU BİR YIL GEÇİRDİK”

Sahnelenen oyunlarla ilgili olarak dolu dolu bir tiyatro sezonu geçirdiklerini söyleyen Almila Tiyatro Atölyesi Genel Sanat Yönetmeni Mahmut Yıldırım; “Gerçekten muazzam yoğunlukta bir sezonu geride bıraktık. 2011 yılından beri Elazığ'da sanatsal faaliyetler sürdürüyoruz, sürdürmeye devam ediyoruz. Ve tiyatroya başladığımız günden beri bu kadar çok sanatsal etkinliğin bir arada olduğu bir sezon yaşamadım. Her tiyatro kulübü, yaz ve kış sezonunda 2 oyun sahneledi.

Tabi biz oyun sahnelerken aynı zamanda Devlet Tiyatroları ve özel tiyatroların oyunları da izleyiciyle buluştu. Hepsini birden sayarsak 50'nin üzerinde sadece tiyatro oyunu sahnelendi. Konser ve söyleşilerden bahsetmiyorum bile. Elazığ adına bu rakam kültür ve sanat açısından tabi ki sevindirici bir durum. Artık seyircilerimizin oyun seçmeden salonları doldurmasını ve genç ekiplere özellikle destek olmasını istiyorum. Bazı kesimler hala ‘Elazığ'da sosyal aktivite yok’ diyor fakat nedense bu görüşte olanları tiyatro salonlarında göremiyoruz.

Bu sezon Almila Tiyatro Atölyesi olarak Suskunlar Kapısı,  Ceketi mi nere assam?, Şafak, Bremen Mızıkacıları gibi oyunların yanı sıra yönetmen arkadaşlarımızla ortaklaşa sahne aldığımız 12 Öfkeli Adam oyununu sahneledik. Önümüzdeki sezon yine sürprizlerle dolu güzel oyunlarımızın olacağı bir yıl olacak. Tiyatro iyidir gidin. Oyun seçmeden gidin. Tiyatro bağımsızlaştırır” dedi.

“TİYATRO EKİPLERİ ARASINDA BİRLİKTELİK KURDUK”

Düşler tiyatrosu Sanat Kulübü Genel Sanat Yönetmeni Emre Karapınar ise tiyatro kulüplerinin bu yıl çıtayı yükselterek oyunlarının büyük beğeni, performanslarının ise övgü aldığını söyleyerek şöyle devam etti: Düşler Tiyatrosu Sanat Kulübü olarak güzel bir sezon geçirdik. Sezonun ilk yarısında Yatırlı Günler adlı komedi oyunumuzu kapalı gişe tek seans oynadık. Sezonun ve ekibimizin en gözde ve beğenilen oyunundan biri olduğunu söylemekten onur duyuyoruz. Bizim için hem ulusal hem de çıtamızı yükselten bir oyun oldu.

Sezonun ikinci yarısında ise Parasız Kalpazanlar adlı trajikomik oyunumuzla seyircinin karşısına çıktık. Bu oyunda da yine seyirci desteğimiz, dekorumuz, kostümümüz, oyun kurgumuz ve performansımızla seyircilerimizden tebrik aldık. Yeni bir ekip olmamıza karşın oyunlarımızda salonlarımızın dolu olması ve seyirciden aldığımız övgüler bizlere fazlasıyla destek verdi.

12 öfkeli adam adlı proje oyunumuza ise genel sanat yönetmeni Emre Karapınar ve oyuncu Koçumuz Alican Mızrak ile birlikte katılım sağladık. Elazığ da tiyatro adına birlikteliğin ve ekipler arası saygı, sevginin iyileşmesi adına güzel bir projeye imza attık.”

2019-2020 tiyatro sezonu için tiyatro grupları şimdiden bir araya gelerek, yeni sezon hazırlıklarına başladı.