İYİ'ye Emekli Başkan

Kısa bir süre önce İYİ Parti İl Başkanlığından istifa eden Servet Gürgözeler'in yerine atama yapıldı.

İYİ'ye Emekli Başkan
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İYİ Parti Elazığ İl Başkanlığına, daha il yönetiminde görev almış emekli öğretmen Habip Yaşar getirildi.

Başkanlık görevine atanan Habip Yaşar,  eski il başkanlarıyla çalışması yanında onlarla bir başka ortak yönü daha var.

İyi’nin yeni İl Başkanı da tıpkı eskiler gibi emekli. Bizler iki yıldan beri İyi Parti İl Başkanlarının sahada olmak, halkın içinde olmak, teşkilatları kurup onları motive ederek çalışma yapmak yerine partinin bir  emekliler kulübü olduğunu,  çevresi de çok olmadığı için partiyi  çay   içilen bir kıraathane gibi kullandıklarına yönelik eleştirilerimiz olmuştu.

Bu eleştirileri yaparken de olayı kişiselleştirmeden il başkanı yanında yönetim kurulu üyelerinin de yüzde 80 oranında emeklilerden oluşmasını eleştirmiştik.

Emeklilere saygımız sonsuz. Ülkeye kendi alanlarında hizmet ettikten sonra emekliye ayrılan ve bizlere tecrübeleri ile yol gösteren büyüklerimize söz söylemek elbette ki haksızlık ve hadsizlik olur. Bizim amacımız, malzemesi insan, sahası tüm şehir geneli olan siyaset gibi önemli bir alanda gençliği, enerjisi ve heyecanı olan kişilerle yol yürünmesi…

Gürgözeler’in istifası sonrası il başkanlığına atanan Habip Yaşar da bir emekli.  Yakın zamanda kongreye gidemeyeceğine ve bir süre daha mevcut yönetimle çalışacağına göre umarız yönetimde kısmı de olsa yapacağı revizyonda heyecanı ve çalışma aşkı bulunan isimleri tercih eder.

Özgür Özel’in CHP’nin başına gelmesiyle birlikte radikal sola evrilen CHP ile artık bir araya gelemeyecek olan İyi Parti, önümüzdeki dönemde kendi ilkeleri ve hedefleri yönünde bir strateji belirleyip sahada daha aktif ve canlı olmayı tercih edecek. Ancak Elazığ il teşkilatlarının bugüne kadar ortaya koyduğu tablo çok iç açıcı  olmadı. Bunun sebepleri incelendiğinde bizlerin ne demek istediği çok net olarak anlaşılacaktır.