İYİ PARTİ NİHAYET!..

İyi Parti, HDP'li Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediye başkanlarının görevden alınmasıyla ilgili olarak daldı düşündü ve ancak 3 gün sonra açıklama yapabildi ve millet ittifakında bulunduğu HDP'ye ters köşe yaptı.

İYİ PARTİ NİHAYET!..
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 İyi Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu tarafından yapılan açıklamada, yerel seçimde iş birliği yaptıkları HDP'nin tepkisini çekecek ifadelere yer verilirken İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise sessizliğini hala koruyor.

3 günlük suskunluğun ardından tabanın ve seçmenlerinin baskısına dayanamayan İyi Parti Başkanlık Divanı, yerel seçimde örtülü iş birliği yaptığı HDP'yi kızdıracak bir açıklama yaptı. Açıklamada HDP'nin adının geçirilmemesi ise dikkat çekti.

Açıklamada, "Demokrasi ve hukuk, millet iradesinin tecelli etmesinin en önemli aracı ve teminatıdır. Ancak seçilmiş olmak, seçilenlere suç işlemek ve hukuka uymamak imtiyazı tanımaz. Teröre ve teröre destek verenlere gerekli ceza verilmeli fakat bu süreçte alınan idari kararlar ve yapılan idari işlemler doğruluk karinesi ile devlete ve hukuka olan itimadı sarsmamalıdır" denilmesi parti tabanını mutlu etti ama açıklamada ittifak ortağı HDP’nin isminin bile anılmaması ittifak bozuluyor mu sorusunu akıllara getirdi.