İYİ PARTİ'DE YAPRAK DÖKÜMÜ

Erol KARA/İYİ Parti Kurucular Kurulu üyesi ve MHP Elazığ eski Milletvekili Prof.Dr. Mustafa Gül ve 4 arkadaşı partiden istifa etti.

İYİ PARTİ'DE YAPRAK DÖKÜMÜ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Hakimiyet Gazetesine özel açıklamalarda bulunan Prof.Dr. Mustafa Gül,” Ne yazık ki,  geçmişte şikayet ettiğimiz rahatsızlıkların tamamı İYİ Partiye sirayet etmiş olduğunu gördüm. Ama geldiğimiz noktada şartlar oluşmayınca yollarımızı ayırmak zorunda kaldık. Öyle tahmin ediyorum ki birçok arkadaşlarımız veya grup halinde istifa edecekler. Kurucular kurulu ve genel idare kurulundan da istifa edecek arkadaşlarımız olacak. “ dedi.

İYİ Parti kurucular kurulu üyesi ve MHP Elazığ eski Milletvekili Prof.Dr. Mustafa Gül, Yüksek istişare kurulu üyesi F.Ü öğretim üyesi Feruh Bostancı, Elazığ Belediyesi Meclis üyesi Resul Kırılmaz, İYİ Parti Elazığ il yönetim kurulu üyesi Ahmet Bican ve İYİ parti kurucu üyesi Elazığ il yönetim kurulu üyesi Gülay Karakaya partilerinden istifa  etti.

İSTİFALAR DEVAM EDECEK

MHP Eski Elazığ Milletvekili Prof.Dr. Mustafa Gül,”Geçmişte bulunduğumuz partide demokrasinin tamamen yok edildiği insanları gerekli değer verilmediği gerekçesi ile istifa ettik. Bu partinin ülkemizin bir nebze olsun soluklanması adına Türk Milliyetçilerinin başarıya ulaşması için ciddi bir mücadele verileceği inandığımız için İYİ Parti’nin kuruluşunda yer aldık. Genel Başkan Meral Akşener ile 52 il dolaştım.  Her seviyede yardımcı olmaya çalıştık. Ama gelinen noktada arzu edilen performansı gösteremediğini gördük. Kişisel olarak Meral Hanım çok çalışkan bir arkadaşımız ama ne yazık ki,  geçmişte şikayet ettiğimiz rahatsızlıkların tamamı İYİ partiye sirayet etmiş olduğunu gördüm ve bu bizi rahatsız etmeye başladı. Ülkücü ve Milliyetçi arkadaşlarımın çoğu tasfiye edildi. Genel idare kurulunda gerekli yer verilmedi. Milletvekilliği adayları gösterilirken hiçbir arkadaşla istişare edilmedi. Oysa bu çekirdek kadro ile istişare edileceğini ve istişare ile kararlara varılacağı konusunda mutabık kalmıştık. Ama geldiğimiz noktada şartlar oluşmayınca yollarımızı ayırmak zorunda kaldık. Öyle tahmin ediyorum ki birçok arkadaşlarımız veya gurup halinde istifa edecekler olacak.“ dedi