İYİ'NİN 'İYİ' ARAYIŞI

AK PARTİ'DE ŞAHİN ŞERİFOĞULLARI, MHP'DEN İSE BİLAL ÇOBAN'IN BELEDİYE BAŞKAN ADAYI GÖSTERİLMESİNİN ARDINDAN GÖZLER MİLLET İTTİFAKININ ADAYINA ÇEVRİLDİ.

İYİ'NİN 'İYİ' ARAYIŞI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel yönetimler öncesi partilerin adayları netleşmeye devam ediyor. Ak parti ülke genelinde 60 belediye başkanını kamuoyuna açıkladı. Ak Parti’nin adayı Şahin Şerifoğluları olarak açıklanırken, MHP Genel merkezi de geçtiğimiz günlerde Belediye Başkan adaylarının Bilal Çoban olduğunu ilan etmişti.

 

BU KEZ İYİ PARTİ

24 Haziran seçimlerine ittifakla giren ve iyi partinin oylarıyla 41 yıl sonra ilimizden TBMM’ye milletvekili gönderme başarısını elde eden CHP, bir vefa örneği göstererek yerel seçimlerde İyi Parti’nin adayını destekleme kararı aldı.

CHP Milletvekili Gürsel Erol’un bizzat yürüttüğü çalışmada ilimizde tanınmış ve oy potansiyeli olan isimlere teklif götürüldüğü ifade ediliyor.

 

SELMANOĞLU’NUN KAPISI ÇALINDI

CHP ve İyi Partinin kendi oylarıyla seçim kazanamayacağına inanan millet ittifakı mensupları, bu oluşuma ekstra oy getirebilecek isimlerle dirsek temasına geçtikleri kulislere yansıyan bilgiler arasında. Bu amaçla kapısı ilk çalınan isim eski belediye başkanı Süleyman Selmanoğlu oldu. Kendisine bu teklifi götürenler tüm seçim masraflarının da kendileri tarafından karışılacağı garantisi vermelerine rağmen Selmanoğlu bu teklifi kendine has üslubu ile kibarca reddetti.

 

FARUK SEPTİOĞLU’NA TEKLİF

Selmanoğlu’ndan ret cevabı alan ittifak bu kez kızgın ve kırgın Palu oylarını da gözeterek rotayı Ak Parti tabanına göz dikti. Bu amaçla ilimizde iki dönem Ak Parti milletvekilliği yapan Faruk Septioğlu’na teklif götüren CHP ve İyi Parti kurmayları bu konuda karşı taraftan haber bekliyorlar.

 

AİLE  İÇİNDE FİKİR AYRILIĞI   VAR

İyi Parti’nin adayı olarak CHP ve diğer kesimlerden oy alarak Belediye Başkanlığını kazanma hesaplarının Faruk Septioğlu ismi üzerinden hesaplayan millet ittifakının  önündeki en büyük engel ise Septioğlu ailesinin bu ittifaka onay vermemesi. Geçmiş seçimlerde CHP adayı olan ve beklediği desteği bulamayan ailenin bu teklife de temkinli baktığı ancak buna rağmen aile içi istişarelerin devam ettiği belirtiliyor.

 

ŞEKERDAĞ SEÇENEĞİ

İyi Parti’nin CHP oylarıyla birlikte yeni oy getirebilecek aday listesinde ETSO eski başkanı ve TED Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Ali Şekerdağ da bulunuyor. Septioğlu ailesinden gelecek olumsuz cevaba göre ekip Şekerdağ ismine teklif götürmeye hazırlanıyor. Geçmişte Ak Parti’den milletvekili aday adayı olan ve Palu oylarını da kısmen etkileyebilecek olan Şekerdağ’ın da bu teklife sıcak bakabileceği kulislere sızan bilgiler arasında.

 

ŞANSI OLUR MU?

İyi Parti’nin adayı olarak çıkarılacak millet ittifakı adayının siyasi dengeleri nasıl değiştireceği ya da sonuçta etkili olup olmayacağı önümüzdeki süreçte belli olacak. Ancak siyasi gözlemciler seçimlerin Ak Parti ve MHP arasında geçeceği, 2014 yerel seçimlerine göre MHP’nin Ak Parti ile  arasındaki farkı bir miktar kapatsa da Ak Parti’nin ipi göğüsleyeceğini ifade ediyorlar.