İYİ Kİ KÖTÜ KOMŞULARIMIZ VAR!

İYİ Kİ KÖTÜ KOMŞULARIMIZ VAR!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Geçtiğimiz aylarda Malatya ile yaşadığımız benzer kavgayı şimdilerde Bingöl cephesinde veriyoruz.

 

Bilindiği gibi Baskil sınırları dolayısıyla Elazığ hudutları arasında yer alan ve Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım tarafından keşfedilen Saklıkapı ve Karaleylek kanyonlarına Malatya Valisi de sahip çıkmış ve insanları Malatya’ya davet etmişti.

Bu tarihte Malatya basını ile Elazığ medyası “bizimdir” gibi  bir mücadelenin için girmiş, tansiyonu yine ilimiz Valisi Kaldırım, her alanda olduğu gibi turizm  alanında da büyük düşünen şu vizyoner cümlesiyle düşürmüştü: “Elazığ’da bizim Malatya da bizim. İnsanlar nereden ve hangi şehir üzerinden gelirlerse gelsinler sonuçta ilimizin turizm değeri artacak ve kalkınma bölgesel olacak”

Benzer tartışma bu kes batıdan doğuya yöneldi. Tartışmanın yeni alanı ve coğrafi mekânı ise Elazığ sınırları içerisinde yer alan ve şehir merkezine 137 kilometre uzaklıkta bulunan Gerindal Krater Gölü.

Görüntüsü kalbe benzediği için, halk arasında “Kalpli Göl” olarak bilinen Gerindal Gölü, Elazığ ile Bingöl’ü karşı karşıya getirmiş durumda.

Uydu haritasından bakıldığında net bir şekilde Elazığ sınırları içerisinde yer aldığı görülen Gerindal Gölü’nün;   doğa ve fotoğraf tutkunlarının ilgi odağı haline gelmesinin adından Bingöl medyası bu durumu fırsata çevirmiş ve ulusal basına gölün Bingöl’e ait olduğu algısını  oluşturmaya  çalışmış.

Bizler de buna tepki olarak bu gölün Elazığ sınırlarında olduğunu uydu görüntüleri ile paylaşmaya ve  bir yanlışı doğru kılmaya yönelmişiz.

Tamam da, demezler mi adama; bu göle, kanyonlara ya da farklı güzelliklere sahip çıkmamız ve ciddi anlamda sahiplenmemiz ve harekete geçmemiz için illa komşularımızın bir adım atmasını mı beklemek lazım?

 

Bu göl yıllardan beri vardı ve biliniyordu. Tanıtımı ve güzelliklerini anlatmak için ne yaptık. Hadi iğneyi önce kendimize batırarak işe başlayalım. Hangi meslektaşımız bu göle dikkat çekti ve haber yaptı. Görev alanı turizm ve şehri tanıtmak olan hangi kurum ve kurum yöneticilerimiz bu mekânın varlığından haberdar oldu.

Neyse iyi ki kötü komşularımız var da bizi saklı güzelliklerimizle tanıştırıyor ve sahiplenmemizi sağlıyorlar.

Boşuna dememişler kötü komşu insanı saklı cennet sahibi eder diye.

Siz hep var olun kötü komşularımız!  Sizler olmasanız bizim yerimizden kalkacağımız yok.

Eeee. Otur otur nereye kadar… Pandemi de sona erdi. Haydi, herkes işinin başına…  Bak yarın da Tunceli bir güzellik paylaşırsa yüzünüz kalmaz bu memlekette.