'İYİ' İYİ GİDİYOR

'İYİ' İYİ GİDİYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muhalefet partileri tarafından erken seçim çağrıları sık sık yapılırken anket şirketleri de kamuoyunun nabzını yoklamaya devam ediyor.

MAK Danışmanlık, Kasım ayı içerisinde yaptığı anketin sonuçlarını paylaştı.

Ankete katılanlara "Yarın genel seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" diye soruldu.

Gelen cevaplara göre siyasi partilerin sıralaması şöyle şekillendi;

AK PARTİ: Yüzde 38.7

CHP: Yüzde 24

İYİ PARTİ: Yüzde 11.6

HDP: Yüzde 9.2

MHP: Yüzde 9.1

GELECEK PARTİSİ: Yüzde  2.3

DEVA PARTİSİ: Yüzde  2.3

SAADET: Yüzde 1.4

DİĞERLERİ: Yüzde 1.4

Ankette yeni olan ve belki de önümüzdeki süreçte en çok konuşacağımız konu; her türlü yüklenmeler partiden ihraç edilen Ümit Özdağ’ın FETÖ ithamları ve yeni anayasa çalışması yapıldı-yapılmadı tartışmaları içerisine çekilmek istenmesine rağmen istikrarlı büyümesini devam ettiren İyi Parti…

İyi Parti’nin Genel Başkanı Meral Akşener ve parti sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu’nun bu gelişmede ve tedrici büyümede payı büyük. İki siyasi figür de inandırıcı ve ikna edici konuşuyor. CHP gibi kör bir muhalefet anlayışından uzak.

MHP’den ve Bahçeliden kopanların önemli bir kısmı bu partide buluşuyor. İyi Parti’ye gitmeyen ülkücüler sandığa da gitmiyor.

Bu anketin öne çıkardığı bir gerçekte çiçeği burnunda iki yeni partinin de kafaya kafaya mücadele etmesi. Gelecek Partisi de Deva partisi de yüzde 2.3 oy alıyor. Ekonomik sıkıntılar belki Babacan’ı bir miktar öne çıkartacak ama yapılacak seçimlerde iki partinin toplam oy oranı yüzde 10’lara yaklaşacak. Tabi bu oyun yüzde 80’i Ak Parti’den giden oy olacak. Yeni kurulan partilere az da olsa CHP, HDP ve MHP’den de oy gidiyor.

Görünen o ki seçimlerin sürprizi İyi Parti olacak. Tersinden ve beklemediği şekilde sürpriz yaşayacak partiyi şimdiden söylemeyelim. Gün ola harman ola..