İYİ DE SIRRI BOŞ MU KONUŞTU?

İYİ DE SIRRI BOŞ MU KONUŞTU?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Her şey Hakimiyet’e Göre köşemize de konu olan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “ HDP’yi PKK’nın yanında konumlandırıyorum” diyerek terör örgütü PKK’nın uzantısı olduğunu belirtmesiyle başlamıştı.

Bu keskin çıkışın ardından HDP'li Sırrı Süreyya Önder de bir televizyon programında İYİ Partililerin kendilerine seçim sürecinde aracı gönderdiğini ve  'Kiminle çalışalım, nasıl çalışalım, şunu nasıl yapalım?" diye fikir sorduklarını açıkladı.

İYİ Parti'nin 'Görüşmedik', HDP'nin ise 'Görüştük' tartışmaları sürerken geçen yıl Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki (TBMM) genel kurulda, HDP ve İYİ Parti arasında yaşanan gerginlik hatırlandı.

HDP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan'ın meclis kürsünden İYİ Parti'ye yüklendiği konuşmada HDP'li Kurtulan, "İYİ Parti size söylüyorum. Size rağmen içinde bulunduğunuz ittifakın, size rağmen HDP ve PKK'ye içinde gönül vermişlerin de olduğu insanlar size oy verdi. Şu an koltuklarınızda HDP'nin oylarıyla koltuklar da oturacaksınız. En köşede oturuyorsunuz, bakın aritmetiğe bakın! Zar zor şu kapıdan içeri girdiniz. Böylesi bir partiye 'Haddinizi bilin, şunu deyin, bunu deyin' diyemezsiniz. Siz haddinizi bileceksiniz!" diyor.

HDP ile İYİ Parti arasındaki bu polemiğe CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı ve dedi ki;   "Bu tartışmayı aslında onların Eş Genel Başkanı Mithat Sancar sonlandırdı. 'Bizim seçimler sırasında İyi Parti ile hiçbir iş birliğimiz, görüşmemiz olmadı' dedi. Doğru. O zaman bu tartışmanın hiçbir anlamı kalmadı. Bir görüşme olmadı; bir konuşma da olmadı. O zaman bu da yapay bir tartışma olarak kalır ki aslında Millet İttifakı'na zarar vermek istiyorlar."

Şimdi herkes sözünü söyledi kenara çıktı ve tartışmanın gereksiz hatta millet ittifakına zarar vermek amacıyla ortaya atıldığını iddia etti.

İddiayı ortaya atan kim? HDP milletvekili Sırrı Süreyya Önder. Yalanlayan kimler, İYİ Parti, HDP ve CHP. Bunlar kim? Millet ittifakının üç atlısı…

O zaman şu ihtimal öne çıkıyor. Sırrı Süreyya Önder kripto cumhur ittifakçısı. İkinci ihtimal bizim Sırrı, boş konuşmuş, yönetmenlik günlerini özlemiş az artistlik yapayım demiş.

Üçüncü ihtimali sizin yorumlarınıza bıraktık.