İTTİFAKA KAPILARIMIZ KAPALI

Tamer ÖREN - Ak Parti ve MHP'nin ortak teklifiyle  seçim ittifakı meclisten geçerken, Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı İbrahim HACIBEKİROĞLU 'Milli görüşün hiçbir ilkesiyle bağdaşmayan Adalet ve Kalkınma Partisi'yle şuan için herhangi bir ittifak yapmamız söz konusu değil' dedi.

İTTİFAKA KAPILARIMIZ KAPALI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ak Parti ve  MHP’nin siyasi partilerin seçim ittifakına yönelik yaptıkları 26 maddeden oluşan düzenleme, oldukça gergin geçen bir meclis toplantısında  iki partinin milletvekillerinin sabaha kadar çalışması sonucu bir gecede  kanunlaşmış oldu.  Seçim ittifakının  yasallaşmasıyla birlikte ittifakın dışında kalan CHP ve  Saadet Partisi  Elazığ il yöneticileri şuan için gündemlerinde  ittifak olmadıklarını açıkladılar.

Gündemlerinde herhangi bir ittifakın söz konusu olmadığını söyleyen  CHP Elazığ İl Başkanı Zeki KAPLAN “ Biz bu ittifakın sağlıklı bir yapı olduğunu düşünmüyoruz. Sadece belli bölgelerde  hangi parti güçlüyse o partiye oy verilmesi yönünde çalışmalarımız olacak. Oy verdiği partinin cumhurbaşkanı adayı yok  ise kendisine yakın olan  diğer partinin adayına oy vermesini isteyeceğiz. Biz zaten şuan ki  cumhurbaşkanlığı sistemine karşıyız. Güçlü parlamenter sisteminden  yanayız. Genel merkezimizin genel anlamda şuan için böyle bir düşüncesi yok. İlerleyen günlerde neler olur onu bilemeyiz” diye ifade etti.   

Ak Parti – MHP ittifakına kapıları kapatan bir diğer parti ise Saadet Partisi oldu. İttifakların siyasi partiler arasında olabileceğini ve bunun çok doğal olduğunu belirten Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı İbrahim HACIBEKİROĞLU “ Biz geçmişte Refah Partisi olarak MHP ve Islahatçı Demokrasi Partisi ile yapmıştık. Refah Partisi’nin listesinden girdiler ve meclise girdikten sonra herkes kendi partisine döndü. Yalnız zamanlaması kötü. Şuan 1 buçuk yıldan fazla bir süre var seçimler için dolayısıyla henüz gündemde seçim yokken bunları konuşmayı çok yersiz buluyorum. Bu kadar uzun süre varken neyin ittifakını konuşuyoruz?” diye konuştu.

Milli Değil Kutuplaşma İttifakı

İttifak için milli kelimesini kullanmalarını kabul etmediklerini ifade eden Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı İbrahim HACIBEKİROĞLU “ Siz yaptığınız ittifakla kendinize milli derken sizin dışınızda kalanlara  gayri milli demeye getiriyorsunuz. Bu ittifak kutuplaşma getirir. Biz parti olarak bu ülkenin zaten en büyük meselelerinden birini kutuplaşma olarak görüyoruz. Biz iç barışı tahsis edip insanların birbiriyle kucaklaşmalarını sağlamalıyız. Siz birilerini ötekileştirerek kendinize milli diyorsunuz. Ben o zaman sormak istiyorum. 14 tane şeker fabrikasını satmak millicilik midir,  Et ithal etmek millicilik midir?  Biz Saadet Partisi olarak şuan ülkeye zarar veren  unsurlardan  kaçıyoruz. Biz herhangi bir parti ile ittifak etmiyoruz ve kendi adayımızı çıkaracağız. Ama birileri bize özellikle sosyal medyadan sürekli hakaretler ediyor. Siz CHP ile HDP ile ittifak ediyorsunuz. İttifaklar olabilir, Adalet ve Kalkınma Partisi bize ittifakı teklif ediyor. Bizim onlara söylediğimiz şu ‘sizin hiçbir ilkeniz bizim ilkemizle bağdaşmıyor” milli dediğimiz milli görüşün hiçbir ilkesine uymuyor. Bu ilkeler uymadığı için bizim kapılarımız şuan için ittifaka kapalıdır” diyerek sözlerini tamamladı.