İTTİFAK LİSTESİ

AK PARTİ 24 HAZİRAN SEÇİMLERİNDE KAMUOYUNUN KARŞISINA GÜÇLÜ BİR LİSTE İLE ÇIKMAYI HEDEFLİYOR. ADAYLARIN İTTİFAK RUHUNU SANDIĞA EN ÜST SEVİYEDE YANSITACAK İSİMLERDEN OLUŞMASI BEKLENİYOR

İTTİFAK LİSTESİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

24 Haziran seçimlerinde Ak Parti'de milletvekili olmak için müracaatta  bulunma süresi sona erdi. Şimdiye kadar Ak Parti’ye 70’den fazla başvuru yapıldı.

Özellikle bazı isimlerin Elazığ’dan aday adaylık başvurusu yapması listenin nasıl oluşacağına dair ipuçları verdi.

AĞAR FAKTÖRÜ

Genel Merkez’de müracaatını gerçekleştirerek aday adayı olan  Eski Elazığ Milletvekili ve Doğruyol Partisi Genel Başkanı Mehmet Ağar’ın oğlu Tolga Ağar’ın sürpriz müracaatı listeye direk girecek yorumlarına sebep oldu.

“Düz ovada siyaset” söylemiyle açılım sürecinin başlatılmasında önemli bir katkısı olan, sonrasında da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a terör danışmanlığı yaptığı ve sık sık görüştükleri bilinen Mehmet Ağar’ın böylesi bir müracaatı kesin garanti almadan yaptırtmayacağı ifade ediliyor.

ELAZIĞ’DA AĞAR SEMPATİSİ

Elazığ seçmeninin öteden beri Mehmet Ağar’a olan sempati ve desteği de göz önünde bulundurulursa AK Parti’ye önemli oranda ve kitlesel oy getireceği ifade edilen Tolga Ağar’ın listede olmasına Ak Parti tabanının da sıcak baktığı dillendiriliyor.

2014 yerel seçimlerinde önemli bir oy patlaması ile Ak parti ve Saadet Partisi oylarının toplamından daha çok oy alarak belediye seçimlerinin kazanılmasında önemli rol oynayan Mehmet Ağar rüzgârının bu seçimlerde de oğlu Tolga Ağar üzerinde yoğunlaşması bekleniyor.

 

SELMANOĞLU ÇEKİLDİ

Tolga Ağar’ın listede olacağı tezini kuvvetlendiren en önemli gösterge ise anketlerde milletvekili aday adayı olduğu açıklanan ve yakın çevresine aday adayı olacağını ifade eden Süleyman Selmanoğlu’nun adaylık müracaatı yapmaması.

Adaylık müracaatını Mehmet Ağar’dan izin almadan yapmayacağı bilinen Selmanoğlu’nun Ağar’dan onay alamamasının sebebi ise Tolga Ağar’ın adaylığı olduğu ifade ediliyor.

 

FİKRİ KÜÇÜKEL GERÇEĞİ 

24 Haziran seçimlerinde güçlü isimlerden biri de Güven Hastanesi sahibi Fikri Küçükel. Ankara lobisi oldukça güçlü olan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere tüm bakan ve etkin siyasi isimlerle özel ve birebir dostluğu olan Küçükel’in listeye girmesi çok da sürpriz olmayacak.

 

İTTİFAK RUHU YANSIYACAK

Ak Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan 24 Haziran seçimlerine yükledikleri anlam ve önemine binaen bir oy daha fazla getirecek isimlerle kamuoyunun karşısına çıkma niyet ve arzularının listelere de yansıyacağını belirten siyasi gözlemciler, Tolga Ağar ve Fikri Küçükel gibi temsil yetenekleri yüksek, bürokraside etkin ve saygın isimlerden oluşacak bir liste ile Elazığ’ın da temsil gücünün artacağı ve daha çok hizmet geleceği iddia ediliyor.

 

TEMAYÜL YOKLAMASI CUMARTESİ

Ak Parti İl Teşkilatı, 5 Mayıs Cumartesi günü Doğukent’te yeni inşa edilen 15 Temmuz Şehitleri Spor salonunda temayül yoklaması yapacak. Bu seçimlerde sadece Ak parti kademelerinde görev alan teşkilat mensupları oy kullanıyor. Geçmiş seçimlerde STK ve vakıf başkanlarının da oy verme uygulaması bu temayülde olmayacak.

Oylama sonuçları ilde açıklanmayıp, bir komisyon marifetiyle Ankara’ya iletilecek. Ancak geçmiş temayüller de gösterdi ki bu oylamanın Genel Merkez bazında hiçbir bağlayıcılığı bulunmuyor.

 

İŞTE AK PARTİ ADAY ADAYLARI

ABDULKADİR ERGÜCÜ

ABDULKERİM YILMAZ

AHMET GENÇER

AHMET EVLİYAOĞLU

AHMET TANMAN

AHMET YÜRÜK

ALİ ŞEKERDAĞ

ALİ ÖLÇÜCÜ

ANIL BEYZAT VURAL

ARİF EROL

AYLA ÖZGEN

AZİZ DİNÇ

BURAK TURAN

CİHAN TELO

CUMA KILINÇ

DEVRAN DİLAN ELMACI

EJDER AÇIKKAPI

ENES YILMAZ

ERSİN KIRIMLI

ESAT CEYLAN

FARUK SEPTİOĞLU

FİKRİ KÜÇÜKEL

FİKRİYE PİRİNÇÇİ

GİYASETTİN YILMAZ

GÖKHAN ÜNALAN

GÜLERSEM  ÇOPUR

HALİSE ÇAKMAK

HAMZA SELOĞLU

HASAN MURAT ÖZ

 HASAN ONUR BİNGÖL

HEBEŞ KARADUMAN

HÜLYA  ÖZEN

İBRAHİM AYAZ

İBRAHİM GÖK

İLHAN DOĞAN

İLKER KESKİN

MAHİR SÖNMEZ

MEHMET TURAN

MEHMET ALİ EROL

MEHMET FATİH SUNAGİL

MEHTAP YILDIRIM

MELTEM KIZIL

METİN AYAZ

METİN DEMİR

METİN  BULUT

MİTHAT ALPAY

MUHAMMED POLAT

MUHAMMED TAYYİP SADAK

MUHARREM ZEKİ ÇİTÇİ

NEJLA KARA

NİHAT DEMİRBAĞ

NURETTİN KILIÇ

NURİ AKDENİZ

NUSRET ÇOBAN

ÖMER DENİZ

ÖMER SERDAR

ÖMER FARUK ÜNAL

PINAR KARATEPE

RABİA ERGEN

RAMAZAN AYHAN

SELAHATTİN ÇOBANOĞLU

SERMİN BALIK

SUAT COŞKUN

SÜLEYMANGEÇGEL

ŞAHİN ŞERİFOĞULLARI

 TAHİR ÖZTÜRK

  TURGUT DOĞAN

 VAHTEDDİN BİNGÖL

 VEYSEL KILINÇ

YAVUZ AKIN

YEŞİM ADIGÜZEL

YUSUF DEMİRTAŞ

 ZİNNUR BEYARSLAN

 ZÜLFÜ DEMİRBAĞ

ZÜLFÜ TOLGA AĞAR

 

 

MHP SÜPRİZ YAPABİLİR

Seçimlere ittifakla giren MHP’nin bu seçimlere sıkı hazırlandığı, bu sebeple listenin başına halkta karşılığı olan güçlü bir ismi koyabileceği siyasi kulislerde dile getiriliyor. Geçmişte Ak Parti’ye defalarca müracaat ettiği halde aday gösterilmeyen bazı isimlerin MHP’den aday gösterilerek partinin mevcut oylarına önemli derecede yeni oy getirebilecek bir adayın açıklanması sürpriz olmayacak.

 

MHP ADAY ADAYLARI

ALİ DENGİN

ALPASLAN SEYREK

BAHADIR ÇİÇEK

BEDRİ BORA ERTEM 

BEDRİ ÖZER

OĞUZHAN DEMİR

ORHAN ÖZBEY

FAHİR ŞAŞMAZ

FETHİ AHMET GEL

KANİ BARIŞ

KEMAL ÇAPAR

MEHMET KARACA

MESUT AKSAN

NUMAN ALPAY

SAMİ SELEN

SUAT ATAY

YUNUS GENÇ

YUSUF ASLAN

ZAFER YETİŞ

 

İYİ PARTİ “İYİ” GİBİ

Seçimlere CHP, Saadet ve Demokrat Parti ittifakıyla giren İYİ Parti’de bu seçimlerde iddialı olduğunu ifade ediyor.

MHP ve Bahçeli politikalarını benimsemeyen ülkücülerin ilgi gösterdiği partinin bir milletvekili çıkartabilecek bir oy potansiyelinin olup olmadığı kampanya süresince estireceği rüzgâra bağlı.

Şuan için açıklanan İYİ Parti aday adayları şunlar;

A. VAHAP ERDEM

KERİM EFLATUN

TUBA KARVAR

PROF.DR. MUSTAFA  KEMAL  ATİKELER

HANİFİ AKSU

MİKAİL YILMAZ