İTİBAR SUİKASTÇILIĞI YAPILIYOR

ELAZIĞ AK PARTİ MİLLETVEKİLİ TOLGA AĞAR'IN MALATYA'DA GENÇLERE YÖNELİK YAPTIĞI SAMİMİ KONUŞMA, BAZI ÇEVRELERCE MAKSATLI OLARAK LİNÇ KAMPANYASINA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ

İTİBAR SUİKASTÇILIĞI YAPILIYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar’ın Malatya Gençlik Buluşması programında gençlere hitaben samimi duygularla Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaşadığı ve kendisini çok heyecanlandırdığını söylediği bir anısı, bazı çevrelerce farklı şekle büründürülerek sosyal medyada karalama kampanyası şekline dönüştürülmeye çalışıldı.

SAMİMİ VE HAZIRLIKSIZ KONUŞMA 

Eski Başbakan Binali Yıldırım’ın da katıldığı Malatya Gençlik Buluşması programında  bir selamlama  konuşması için çıkan ve bu esnada Cumhurbaşkanı Erdoğan ile arasında geçen bir anısını gençlerle paylaşan Ak parti Milletvekili Tolga Ağar’a bazı çevrelerce linç kampanyası başlatıldı.

MAKAMA SAYGI İFADELERİDİR

Malatya’da yaptığı irticali konuşmasının amacından ve manasından uzaklaştırılarak çarpıtıldığını ifade eden Tolga Ağar, konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

İşte o açıklama:

 “İrticalen yapılan samimi bir konuşmanın bir kısmını alarak kimse, şahsım için iman cellatlığı, Sayın Cumhurbaşkanımıza da benim üzerimden hücum fırsatçılığı yapmasın. Devlet terbiyesi ile büyümüş, Sayın Cumhurbaşkanımızın siyasi önderliğinde siyaset yapan bir milletvekili olarak teşbihte hata olmaz düsturu ile makama saygımı abartılı bulanlar olabilir. Ancak inançlarına, devletine, milli ve manevi değerlerine bağlı bir insan olarak, konuşmamda yanlış anlaşılmaya mahal verebilecek sözlerin kesilip, kırpılıp “haşa” ile C üzerinden Allah (c.c.)’a şirk koştuğum iftirasını yaymak gerçeğe haksızlıktır, itibar suikastçılığıdır.”

AĞAR NE DEMİŞTİ?

AK Parti Milletvekili Tolga Ağar, Malatya Gençlik Buluşmasında yaptığı irticali konuşmasında şunları söylemişti.

“Sayın Cumhurbaşkanımız Elazığ’a geldi. Elazığ miting alanında ayakta bekliyoruz, Cumhurbaşkanımızı havaalanında karşıladık. Protokol sıraya dizilmiş, Cumhurbaşkanı herkesin elini sırayla sıkıp geçiyordu. Sıra bana geldi, şöyle bir bana bakıp hafif gülüyordu. Ben de 'Acaba neden gülüyor?' diye düşündüm. 'Evladım senin bıyıkların uzamıyor mu?' dedi. Şimdi haşa bize Cumhurbaşkanı denildiği zaman çok korkunç bir şey gibi, Allah gibi geliyor bize.  "Efendim dörde kadar uzar hiç merak etmeyin" dedim. Yanağımızı okşadı, biz de hakikaten o şekilde Fenerbahçe veya Galatasaray’lı bir oyuncunun gol atmışlığı gibi AK Partili olduk.”

SAYGI VURGUSU

Milletvekili Ağar’a yapılan itibar suikastına sebep olan; “Şimdi haşa bize Cumhurbaşkanı denildiği zaman çok korkunç bir şey gibi, Allah gibi geliyor bize.” cümlesinde “haşa” kelimesinin İslami literatürde ve ilimizde yaygın kullanım şekliyle “uzak olsun, böyle bir şey asla akla bile getirilmemeli, gayr-ı kabil” anlamını içerdiğini belirten vatandaşlar, Tolga Ağar’ın yanlış anlamaların önüne geçmek için “haşa” kelimesini cümlesinin özellikle başına getirerek kullandığını belirttiler.

Tolga Ağar’ı sosyal medya ya da diğer basın organlarında eleştiren kesimlerin,  İslami bilgi, kültür ve literatüre sahip olmadıkları için kurulan bu cümleyi farklı yorumladıklarını ve kendilerinin anladıkları şekliyle de kamuoyuna duyurma gayretinde olduklarını belirten vatandaşlar, bu olay da gösteriyor ki medya sektöründe aydın geçinen çok sayıda cahil gazeteci kesimi olduğuna vurgu yaptılar.

Tolga Ağar’ın “haşa” ile başlayan cümlesiyle benzetilme yapma karinesinin düştüğünü,  dilbilgisi kurallarına göre de bu cümlenin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a olan saygı ve onun karşısında heyecanlanma duygusunu ifade ettiğini belirten vatandaşlar, hem Tolga Ağar’ın hem de Mehmet Ağar’ın böylesine hassas bir konuda hata yapma ihtimallerinin asla bulunmadığına vurgu yaptılar.