İŞTE GÜÇLÜ VE KARARLI İRADE!..

İŞTE GÜÇLÜ VE KARARLI İRADE!..
TAKİP ET Google News ile Takip Et

24 Ocak’ta yaşanan depremin ardından hemen her konuda yaşanan sıkıntı ve bunların çözümü için yapılan çalışmalar ile ilgili ciddi bir bilgi kirliliği vardı.

Konuyla çok alakası olmayan, teknik eleman olmadığı halde deprem uzmanı kesilip öneriler ortaya koyan bir yığın ilgili ve ilgisiz isim televizyonlarda günlerce boy gösterdi.

Tabi bu duruma sebep olan ise AFET Koordinasyon Merkezinin bu alanı boş bırakmasıydı.

Yardım çalışmaları, hasar tespit komisyon çalışmaları, yıkılan ya da yıkılacak evler, TOKİ projeleri ve şartları, vatandaşa verilecek destekler ve daha birçok konuda vatandaşın merak ettiği sorular ne yazık ki naehil insanların dilinde tam bir kirliliği hatta çöpe dönüştü.

Hakimiyet Gazetesi’nde sık sık dile getirdiğimiz bu eksikliğin her konunun uzmanının resmi açıklamalarıyla giderileceğini yazdık, çizdik. Sonunda perşembe günü Kanal Fırat, Kanal 23 ve elazığsonhaber.com sitesinde ortak yayınına çıkan bakanlık yetkilileri birçok soruya cevap verdiler ve önemli oranda kamuoyunu rahatlattılar.

Ancak birçok konu hala muallaktaydı ve cevabını bekliyordu. Halk kendinden olan ve her an ulaşabileceği yetkili bir isme sorularını sorup cevap almak istiyordu.

Aynı gün Kanal Fırat canlı yayınında bu şehri dert ve sorunlarını kendine dert edinen usta gazeteci Zeki Akbıyık’ın programına çıkan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, zihinlerde oluşan tüm sorulara cevap verdi ve halkımız tüm konularda aydınlanmış oldu.

Başkan Şerifoğulları, bu programda sadece sorulara cevap vermekle kalmadı, depremin ilk anından itibaren nasıl çalıştıklarını ve halkımızın acısını dindirmek için büyük bir gayret ve fedakârlıkla çalıştıklarını anlattı.

Ama Başkan Şerifoğulları’nı halkın gönlünde bir kez daha büyüten tarafı ise bundan sonra ne yapacağını bilen, sorunların nasıl ve hangi metotla çözüleceğini kendi kafasında çözmüş, her bir detayı düşünülmüş eylem planlarını çalışmış ve her şeyden önemlisi de depremle birlikte önemli bir bölümü yenilenecek şehre yeni bir vizyon katma noktasındaki tavırları ve vizyonuydu.

Şahin başkanı dinleyen her bir Elazığlı üzerinde bulunan ümitsizlik tozunu attı. Şehrin nasıl küllerinden ve yeniden doğacağına ikna oldu. Ve bunu yapacak irade ve kararlığının Şahin başkanda olduğunu bir kez daha gördü.

Şehre umutsuzluk pompalamaya çalışan çevrelere, artık bir düzelmeyiz, ekonomimiz battı, şehir durdu gibi negatif duygular zerk etmeye çalışan acizlere inat, “yıkıldığımız yerden kalkacağız ve koşacağız” özgüvenini veren demir yürek bir liderdi Şahin Başkan televizyon programında.

Keşke herkes ve her bir yetkilimiz de bu kadar yürekli, çalışkan ve ne yapacağını, nasıl yapacağını bilen bir yönetici profilini çizebilseydi. İşimiz o zaman daha kolay olacaktı.