İŞTE BAŞKAN, İŞTE BAŞARI

ŞEHİR MERKEZİNDEKİ ESKİ SGK BİNASINININ ARDINDAN GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE ÖZELLEŞTİRME İDARESİ TARAFINDAN SATIŞA ÇIKARTILAN İSTASYON CADDESİ'NDE BULUNAN 10 DÖNÜMLÜK ARAZİNİN ARDINDAN  MEHMET AKİF ERSOY LİSESİ'NİN BULUNDUĞU ALAN DA BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI'NIN GİRİŞİMLERİ İLE ELAZIĞ BELEDİYESİ'NİN, DOLAYISIYLA ELAZIĞ HALKININ. HAYIRLI OLSUN

İŞTE BAŞKAN, İŞTE BAŞARI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Göreve geldiği günden beri şehrin çıkarlarını ve hemşerilerimizin yaşam koşullarını artırmayı hedefleyen Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, üst düzey devlet yöneticilerinden talep ettiği tüm gayrimenkul ve avantajları Elazığ ile buluşturmaya devam ediyor.

Şehrin kangren haline gelmiş sorunlarını ve belirli bir merkezde sıkışmış kalmış ticari hayatını daha farklı alanlara kaydırmak ve şehrin her yöne gelişmesini sağlamak amacıyla başlattığı projeleri bir bir hayata geçiren Başkan Şerifoğulları,  bu hamlelerine yenilerini eklemeye devam ediyor.

3’Ü BİR ARADA

Geçtiğimiz günlerde ilimizi ziyarete gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’dan eski SGK binasının yerini alarak bu alanı Kapalı Çarşı ve 15 Temmuz meydanıyla birleştirilerek büyük bir kent meydanı haline getirme amacıyla kolları sıvayan Başkan Şerifoğulları, bu binanın ardından yine geçtiğimiz günlerde satışını gündeme gelen ancak vatandaşların büyük tepkisi ile karşılaşan  Bosna Hersek Bulvarı üzerindeki Karayollarına ait arazi ile birlikte  Gazi Caddesi üzerindeki Mehmet Akif Ersoy Lisesinin yerini alarak büyük bir başarıya imza attı.

 

ŞERİFOĞULLARI, BİZZAT BAŞKAN ERDOĞAN’A SUNDU

Dün Ankara'da gerçekleştirilen AK Parti 133. Genişletilmiş İl Başkanları toplantısına katılan ve Elazığ’ın sorunları konusunda söz alan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Elazığ'da hayata geçirecekleri projelerle alakalı Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bir sunum yaptı.

 

KARAYOLLARI ARAZİSİ SATILMASIN

Başkan Şerifoğulları, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, Akpınar Mahallesi’nde mülkiyeti Karayolları Genel Müdürlüğüne ait arsanın Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından satışa çıkarıldığını anımsatarak, bu konuda şehir halkının büyük tepkisinin olduğunu ve söz konusu alanda büyük bir ihtiyaç olan kapalı otopark, kapalı semt pazarı, yeşil alan ve cami yapılması noktasında projeleri olduğunu ifade ederek satışın durdurulmasını ve arsanın Elazığ Belediyesi’ne verilmesini talep etti.

 

ERDOĞAN’DAN ANINDA TALİMAT

Başkan Şerifoğulları'nın bu talebine olumlu yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, arsanın Elazığ Belediyesi’ne tahsisi konusunda ilgili bakanlara gerekli talimatları verdi ve konunun bir an önce çözüme kavuşturulmasını istedi.

 

CUMHURBAŞKANIMIZ  ELAZIĞ’IN  SORUNLARINA ÇOK DUYARLI

İl Başkanları toplantısında Sayın Cumhurbaşkanımıza yapacakları projelerle ilgili bilgi verdiklerini ifade eden Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, şunları söyledi: “ Geçtiğimiz günlerde Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından satışa çıkarılan Akpınar Mahallesinde mülkiyeti Karayolları Genel Müdürlüğüne ait arsanın satışının iptali ve Elazığ Belediyesine devri konusunda Sayın Cumhurbaşkanımızdan talepte bulunduk. Sayın Cumhurbaşkanımız da ilgili bakanlarımıza gerekli talimatları verdi.”

 

MEHMET AKİF ERSOY LİSESİ’NİN ARSASI DA BELEDİYENİN OLDU

Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devredilmesinin ardından   Eski Eğitim ve Araştırma Hastanesi binasına taşınacak Mehmet Akif Ersoy Lisesinin arsasını da Cumhurbaşkanımız Erdoğan’dan talep ettiklerini ifade eden Başkan Şerifoğulları, bu arsanın da Elazığ Belediyesine devredilmesi konusunda da Sayın Cumhurbaşkanımız gerekli talimatları verdiğini söyledi.

 Bu alanda seçim öncesi açıkladıkları Kent Meydanı ve Yeraltı Otopark projemizi hayata geçireceklerini ifade eden Başkan Şerifoğulları, "Sayın Cumhurbaşkanımıza, desteklerinden ötürü şükranlarımı sunuyor, hayata geçireceğimiz projelerin şimdiden şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.