İSRAİL YAPMA BİR DEVLETTİR

Nisa Yılmaz/Elazığ İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak atamasına yönelik açıklamada bulundu.

İSRAİL YAPMA BİR DEVLETTİR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kudüs’ün İsrail’in başkenti olarak atanmasına yönelik tepkiler devam ediyor.Konu ile  ilgili Hakimiyet Gazetesine  açıklamalarda  bulunan İl Müftüsü Sarıkaya, “Kudüs’ü inancımızın bir parçası olarak görüyoruz. Kudüs, Müslümanların ilk kıblesidir” dedi.

 

SİYONİST GÜÇLER VE HAÇLILAR SÜREKLİ ÇATIŞMAYA GİRMİŞLERDİ

İl Müftüsü Sarıkaya, Kudüs’ün tevhid dinin önemli bir merkezi olduğunu vurgulayarak, “Siyonist güçler, Haçlılar,  Müslümanlarla sürekli çatışmaya girmişlerdi. Ama biz Müslümanların eline geçtikten sonra Kudüs, hem bütün dinlerin ortak ibadet yeri olarak barış içerisinde olmuş ve hiçbir şekilde de oradaki, diğer dinlere baskı yapılmamıştı.” dedi.

 

ORTADOĞU’DA YAPMA DEVLET KURDULAR

Sarıkaya: “Kudüs’ü, inancımızın bir parçası olarak görüyoruz. Müslümanların ilk kıblesidir. Yani Müslümanlar, Kâbe’de putlar olduğu için Kudüs’e doğru kıblede durdular. İkincisi o üç mescitten birtanesi, ben ona üçüz kardeş diyorum. Mescid-i Haram, Mescid-i Nebi ve Kudüs’teki Mescid-i Aksa. Aslında Kudüs, bir Allah inancını savunan ve son şekliyle, Hz. Peygamber (S.A.V) getirildiği tevhid dininin önemi bir merkezidir. Bu nedenle devamlı o Siyonist güçler, Haçlılar,  Müslümanlarla sürekli çatışmaya girmişlerdi. Ama biz Müslümanların eline geçtikten sonra Kudüs, hem bütün dinlerin ortak ibadet yeri olarak barış içerisinde olmuş ve hiçbir şekilde de oradaki, diğer dinlere baskı yapılmamıştı. Özellikle Osmanlının zayıflamasıyla, Cennet Mekanının Abdülhamit Han’a, Lawrence gelerek  ‘borçlarınızı biz verelim, burada bize toprak satın’ üzerine verdiği cevap tarihte malumdur. Dolayısıyla daha sonra Osmanlı zayıflayınca, bütün emperyalist güçler, Ortadoğu üzerine bir hançer gibi saplanan bir yapma devlet kurdular. Bu devlet kurulduğu zaman küçücük bir yerdi. Geçen Sayın Cumhurbaşkanımız da özellikle bunu vurguladı. Geçen 40-50 yıl içerisinde kendileri büyürken, Filistinli Müslümanların küçüldüğünü gördük, toprak olarak.  ‘’dedi.

 

KUDÜS BİZİM KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR

Müftü Sarıkaya,’’Mesela Gazze, şuan da hiçbir insanlık değeriyle bağdaşmayan bir durumda.Bir sağlık yardımı yapamıyorsunuz, bir günlük ihtiyacını temin edemiyorsunuz. Mavi Marmara biliyorsunuz bu yüzden İsrail askerlerince hedef alındı ve Furkan Doğan gibi genç yavrularımız orada şehit edildi, silahsız insanlar olmasına rağmen. Yani dolayısıyla Kudüs, bizim kırmızı çizgimizdir. Yani bu kırmızı çizgi, böyle lafla söylenen bir şey değil. ‘’

 

HERKES AKLINI BAŞINA TOPLAMALI

Müftü Yusuf Sarıkaya,’’Siyasi bir değerlendirme yapmak istemiyorum ama şunu söyleyebilirim; ne zaman Türkiye’yi İslam dünyası üzerinden zor durumda bırakmak isterlerse,  ne zaman iç politikada Amerika zayıflarsa Yahudi lobisi tepesine çöküyor. Yani burada Donald Trump’ın yaptığı dünyaya barış değil, dünyayı kan gölüne çevirecek Ortadoğu’da yeni çatışma meydanı oluşturulacak durumdur. Herkes, aklını başına toplamalı. Filistin de orada özgürce yaşamalı. Bizim inancımız, namazımızın farziyeti o mekandan gelmiştir. Diğer taraftan Allah Resulü A.S. bizim inancımıza göre orada tüm peygamberler namaz kıldırmış ve bizim çok kestiremediğimiz ama inandığımız, semanın en yükseğine çıkıp, miraç olayının da gerçekleştiği bir mekandı. ‘’dedi.

 

İSRAİL’İ İNGİLİZLER YERLEŞTİRDİ

Müftü Sarıkaya sözlerine şöyle devam etti:’’Ayrıca malumunuz ilk fütuhat, Hz. Ömer döneminde oluyor. Ondan sonra yine 12 defa Haçlı Seferi düzenleniyor. Ve son Selahaddin Eyyubi yine alıyor. Ve üçüncü kez de Osmanlı zayıflayınca, İsrail orada İngilizler tarafından yerleştiriliyor. Ve o dönemde 5 bin şehit veriyoruz. Hatta bunların içerisinde Mustafa Kemal Atatürk var, Fevzi Çakmak ve İsmet İnönü bile orada bulunmuş şehit döneminde. İngilizlere bırakılırken de sanıyorum orada bir miktar asker bırakılmış, biz İngilizlere Kudüs’ü sağlam teslim edelim diye. ‘’

 

UMARIM GERİ ADIM ATARLAR

Sarıkaya,’’Mescid-i Aksa bizim kırmızı çizgimiz. Gece gündür dua ediyor, gösteri yapıyoruz. Ve temennimiz şu; umarım ABD ve İsrail bu konuda geri adım atar.”dedi.