İSOT'A MI SATILDIK?

İlimizin uzun süreden beri gündeminde olan ve şehir dışına taşınması konusunda çalışmaların hız kazandığı bir dönemde Çimento Fabrikası'nın bahçesinde yapılan etkinlik birçok kesimden tepkilere sebep oldu.

İSOT'A MI SATILDIK?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

KALKSIN MI? KALKMASIN MI? TARTIŞMALARI ARASINDA ŞEHRİN GÜNDEMİNİ SIKLIKLA MEŞGUL EDEN ÇİMENTO FABRİKASI’NI BAZI ÖZEL ETKİNLİKLERLE MEŞRULAŞTIRILMA GAYRETLERİ TEPKİLERE SEBEP OLDU

 

İlk kez Elazığ Belediye Başkanı tarafından gündeme getirilen, bu konuyu sivil ve siyasi platformda takip amacıyla kurulan Elazığ Sivil İnisiyatif Birliği (ESİB) tarafından bir dizi çalışma ile gündemde olan konu en son Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilimizi ziyaretlerinde kendisine iletmişti.

İMZA KAMPANYASI

Çimento Fabrikasının şehir dışına taşınması ile ilgili kamuoyu beklentisini bir imza kampanyasına dönüştüren ESİB, bu konuda topladığı 100 bin imzayı da ilgili yerlere ulaştırmış ve çözüm noktasında siyasi parti temsilcileri yanında milletvekillerine de konuyu bizzat iletmişti.

ÇİMENTO FABRİKASININ TALEBİ

Çimento Fabrikasının taşınması ile ilgili görüşmelere bir süre sonra Fabrika yetkilileri de katılmış ve taşınmanın sağlanması için devletten ve belediyeden maddi katkı beklediklerini ifade etmişlerdi. Görüşmeler süreci devam etmiş ancak belirli bir mutabakata varılması mümkün olmamıştı.

FABRİKA 15 YIL GARANTİSİ Mİ İSTİYOR?

Fabrikanın şehir dışına taşınması konusunda kamuoyuna zaman zaman bazı bilgiler de sızıyor. Daha önce oldukça yüklü bir meblağ talep eden Fabrika yetkililerin son olarak Fabrikanın 15 yıl daha faaliyet yürütmesi ardından da fabrikanın kurulu olduğu arazinin karşılığı olan meblağ karşılığı taşınmanın kendi imkânları ile yapılacağına dair rivayetler konuşuluyor.

İSOT BAHANE Mİ?

Çimento Fabrikası ile ilgili tüm bu gelişmeler yaşanırken geçtiğimiz yıllarda farklı bahçelerde ve mekânlarda yapılan ve adına isot ve peynirli ekmek etkinliği denilen  bir faaliyetin Çimento fabrikası bahçesinde yapılmasına birçok kesimden tepkiler geldi.

Aksaray mahallesi gibi birçok mahallenin makûs bir talih yaşamasına sebep olan Fabrikanın böylesi bir etkinliğe sponsor olması teklifini götüren insanların gazeteci olması ise tepkinin boyutunu artırıyor.

Şehrin çıkarları ve geleceği konusunda bir nevi kamu görevi yapan ya da yapması  gereken basın mensuplarının ve bir gazeteciler cemiyet başkanının öncülük ettiği bir etkinliğin etik olmadığını  belirten vatandaşlar, şehrin böyle anlamsız konular ile meşgul edilmesinin  çok yanlış olduğunu ifade ediyorlar.

GAZETECİLER İLE  NASIL BİR İLİŞKİ VAR?

Aksaray Mahallesi’nin geri kalmışlığı ve sağlıksız bir ortamda bulunuşunun tek müsebbibi olan bir fabrikayı, kamuoyu önünde sevimli ve hayırsever gösterme gibi bir  etkinliği planlayan, çok cüzi bedeller karşılığı sponsor olma teklifini götüren ve kendileri de Aksaraylı olan gazeteci  meslektaşlarımızın böylesine bir hatanın içine nasıl ve neden girdiklerine dair değişik dedikodular var.

Fabrikanın bu etkinlik dışında bazı gazetecilerin farklı özel programlarına ve etkinliklerine de destek verdikleri iddia ediliyor.

Fabrikanın şehre verdiği zararların örtülmesi ve fabrikanın şirin gösterilmesine yönelik eylemlerin karşılığı olan bu çalışmalara fabrika yönetiminin nasıl tepki vereceği merak konusu.

MAHALLENİN DAVETİNE İCABET

Çimento Fabrikası’nın bahçesinde düzenlenen etkinliğe birçok siyasi ve bürokrat da katıldı. Ak Parti Milletvekili Tahir Öztürk, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, F.Ü Rektörü Prof. Dr. Kutbettin Demirdağ, İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, Saadet Partisi İl Başkanı İbrahim Hacıbekiroğlu da programa katılanlar arasındaydı.

Fabrikanın taşınması fikrini ilk kez gündeme getiren ve bunun takipçiliğini yapan Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Kanal 23 Genel yayın Yönetmeni Vehbi Coşkun’un sosyal medyada paylaştığı “Programa Neden Katıldınız” sorusu üzerine telefonla görüştüğü Coşkun’a “Bizim Fabrikanın taşınması konusundaki görüşümüzden milim sapma yok. Biz bu konudaki ısrarımızı ve kararlılığımız sürdürüyoruz. Ben bu programa Aksaray Mahallelerinde oturan hemşerilerimizin daveti üzerine gittim.” demesi kafalarda oluşan soruları da gidermiş oldu.

BAŞKA BİR ALANDA YAPILMALI

Yığınkililer tarafından her yıl düzenlenen bu etkinliğin çok tartışılan fabrikanın bahçesi yerine birçok güzel saha ve bahçeleri olan Aksaray’ın farklı bir noktasında yapılmasının daha doğru olacağını belirten vatandaşlar, bu konuda düzenleme komitesinin daha hassas ve duyarlı davranması gerektiğini ifade ettiler.