IŞIKVER: 'ÜST GEÇİDİN YIKIMINDA TEKNİK TEREDDÜTLERİMİZ VAR'

Erol KARA/ MHP  Elazığ İl Başkanı Semih Işıkver, ordu evi köprülü kavşağının yıkılıp yıkılmaması konusunda oluşan yeni şartlar nedeniyle yıkım noktasında teknik tereddütlerimiz var dedi.

IŞIKVER: 'ÜST GEÇİDİN YIKIMINDA TEKNİK TEREDDÜTLERİMİZ VAR'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Işıkver,Çok uzun süredir ilimizin gündemini meşgul eden ordu evi köprülü kavşağının yıkılıp yıkılmaması konusundaki tartışmaların  gündemi meşgul ettiğini belirterek, üst geçidin fiziki durumuna uygun uydurulması ve çekme mesafelerinin ve binaların üst geçitten yeterli uzaklığa çekilmesi yöntemi ile üst geçidinde korunması noktasında bir kanaatimiz var dedi.

ÜST GEÇİDİN KORUNMASI LAZIM

Işıkver, ‘Bu hususta daha önce yıkımına yönelik kanaat oluştuğu için seçim sonrasında da Elazığ Belediyesi tarafından bir anket yapılmıştı anketin sonuçlarına istinaden Elazığ Belediyesi tarafından hem anket sonuçları hem de bölgede araç trafiğinin matematiksel olarak ölçülmesi sonucunda üst geçit yıkımının şuan için doğru olmadığı kanaatine varıldı. Akabinde yaşanan tartışmalar sonucunda geçtiğimiz günlerde ilimize gelen Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’un bölgeyi ziyaret esnasında ilimiz yetkilileri ile yapmış olduğu görüşmeler sonucunda üst geçidin yıkılabileceği hususunda kanaat beyan ettiklerinin hep beraber izledik.Biz MHP il teşkilatı olarak yapıldığı dönemde ve o dönemdeki mimariye  göre ve yapılan imalatın mevcutta imar planında yanından geçtiği binalara olan mesafenin az olması sebebiyle, Türkiye’de belki de yanlış imalata en önemli örneklerden birisi olduğunu düşündüğümüz bu yapının yaşanan 24 Ocak 2020 depremi sebebiyle o bölgedeki bütün binaların ağır hasarlı olması ve yıkılıyor olması ve mevcuttaki yeni imar planının üst geçidin fiziki durumuna uygun uydurulması ve çekme mesafelerinin ve binaların üst geçitten yeterli uzaklığa çekilmesi yöntemi ile üst geçidinde korunması noktasında bir kanaatimiz var.’ dedi.

 

BAKANA KONUYU İLETECEĞİZ

MHP Elazığ İl Başkanı Semih Işıkver;"Bu konuda sayın bakanımızı Elazığ’a teşrif ettiklerinde sayın bakanımızdan rica edeceğiz.Diyeceğiz ki bu konuyu bir daha düşünelim doğrudur insanımızda bir tepki var. Elazığlı bu üst geçidin yanlış yere yapıldığını ve bu üst geçit sonrasında buradaki ticari ve sosyal hayatın akamete uğradığını ifade edeceğiz.

Elazığ’ın tepkisi olduğunu bizlerde kabul ediyoruz ama gelişen normal dışı olaylar sebebiyle oluşan yeni durum sebebiyle bu yıkım kararının tekrardan gözden geçirilmesi noktasından MHP il teşkilatı olarak sayın bakandan ricada bulunacağız. Kamu yatırımının, devlet yatırımının ve  devlet parasının ziyan olmaması adına kamu yatırımının korunması adına bu kararın yeniden gözden geçirilmesi noktasında MHP olarak bir tavrımız var, dolayısıyla bakanımız geldiği zaman bu konuda ricacı olacağız.” diye konuştu.