Işıkver: 'Gençlerimiz, Gelişmemizin En Önemli Gücü'

MHP Elazığ İl Başkanı Semih Işıkver, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlayan bir mesaj yayımladı.

Işıkver: 'Gençlerimiz, Gelişmemizin En Önemli Gücü'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Işıkver, mesajında şu ifadelere yer verdi: “19 Mayıs,  esareti kabul etmeyen zulme ve zalime asla boyun eğmeyen aziz milletimizin varlık ve yokluk mücadelesinin ilk adımıdır. Tarihimizin önemli dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs,  Cumhuriyetimizin kuruluş müjdesi, milletimizin istiklalinin ve istikbalinin umut ışığı olmuştur.

Milletimizin  tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının  ve milli mücadelemizin başlangıcı olmuştur. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk: “Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır.” diyerek bu yolda azimle  ve kararlılıkla ilerlemenin önemini vurgulamış; nihai kurtuluşun ancak bu şekilde sağlanacağını belirtmiştir. İstiklal mücadelemizin en anlamlı günlerinden olan bugün, geleceğimizin ümidi olan gençlerimize, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından armağan edilmesi büyük anlam ifade etmektedir.

  Sevgili Gençler,

    Tarih boyunca toplumları ayakta tutan en büyük güç gençlik olmuştur. Bu nedenle gençlerimizi kendine güvenen,  donanımlı,  bilgili,  milli ve manevi  değerlerine sahip çıkan,   çalışkan ve üretken insanlar olarak yetiştirmek en önemli görevimizdir. Dünyayı anlamak için, gelişmeleri doğru yorumlayabilmek için; daha çok okumalı, araştırmalı, yeteneklerimizi geliştirmeliyiz. Teknolojik yeniliklere ve değişimlere açık olmalıyız. Sizler, değişimin anahtarı,  gelişmemizin de en önemli gücüsünüz.

Binlerce şehit vererek sıkıntılar ve yokluklar içinde büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti siz gençlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak en başta gelen görev ve sorumluluğunuzdur.

Bu duygu ve düşüncelerle devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anarken; aziz milletimizin ve geleceğimizin ümidi olan gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma  Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlar, saygılar sunarım.”