İş Güvenliğine, 'Sağlıklı Bir Yaşam İçin Harekete Geç' Etkinliğiyle Dikkat Çektiler

SEZA Çimento Fabrikası çalışanlarının iş sağlığı ve güvenliği ile sağlıklı yaşam bilincini geliştirmek üzere 'Sağlıklı Bir Yaşam İçin Harekete Geç' temalı bir etkinlik düzenlendi.

İş Güvenliğine, 'Sağlıklı Bir Yaşam İçin Harekete Geç' Etkinliğiyle Dikkat Çektiler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İş sağlığı ve güvenliği uzmanlarının koordinasyonunda gerçekleşen etkinlik üç aşamadan oluştu.

Birinci aşamada çalışanlara yönelik farkındalık ve bilinçlendirme çalışması yapıldı. Bu kapsamda çalışanların baretlerine ve yemekhane de servis edilen yemek tabağı altlıklarına bilgilendirici etiketler yerleştirildi, fabrikanın çeşitli noktalarına afişler asıldı. Yine bu kapsamda çalışanlara bilgilendirici videolar izletildi.

Etkinliğin ikinci aşamasında ise, işbaşı yapılmadan önce beşer dakikalık basit ısınma hareketleri yaptırıldı ve bu ısınma hareketlerinin çalışanlara yararları anlatıldı.

Etkinlik kapsamında son olarak da bilgi yarışması düzenlenerek dereceye girenlere ödülleri verildi.

Bilgi yarışmasında dereceye girenlere ödüllerini Seza Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık verdi.

Seza Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, bu etkinlik sayesinde çalışanlarının iş sağlığı ve güvenliği ile sağlıklı yaşam tarzı davranışları konusunda bilgi ve deneyimlerini artırmayı hedeflediklerini belirterek, “Seza Çimento çalışanlarıyla birlikte büyük bir ailedir. Bu ailenin her bir üyesinin hem iş hem de sosyal yaşamında sağlıklı yaşan tarzı davranışlarını benimsemelerini çok önemsiyoruz. Dünya Sağlık Örgütü sağlıklı yaşam tarzı davranışlarını 4 ana başlık altında toplamıştır. Bunlar; yeterli ve dengeli beslenme, sigara içmeme, düzenli fizik egzersiz yapma ve stresle başa çıkma yöntemlerini kullanma olarak tanımlanmıştır. Biz Seza Çimento olarak, bu sağlıklı yaşam tarzı davranışlarını hayatımızın bir parçası haline getirmeliyiz. Bunun için de bu tür etkinlikler ile hem farkındalık oluşturmak hem de bilgilendirme yapmaktayız. Bu tür etkinlikler çalışanlarımızın verimliliğini artırdığı gibi yaşam kalitesini de yükseltmektedir. Bizler çalışanlarımızın her zaman mutlu ve huzurlu bir yaşam sürmesine özel bir önem vermekteyiz. Çalışanlarımızla daha mutlu yarınlara hep birlikte diyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.