'İş adamları iki kulübümüze de destek olmalı!'

Gazetemizi ziyaret eden Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Elazığspor, Elazığ Belediyespor ve İl Özel İdare Basketbol Takımı hakkında da değerlendirmelerde bulundu

'İş adamları iki kulübümüze de destek olmalı!'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Hüseyin Kabukçu

Hakimiyet Gazetesi’ni ziyaret eden Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, şehrin profesyonel liglerdeki takımları Elazığspor, Elazığ Belediyespor ve Elazığ İl Özel İdare Basketbol takımı hakkında değerlendirmelerde bulunarak, Doğukent’te yapımı devam eden butik saha hakkında açıklamalarda bulundu.

Birevim firmasını ziyaretini değerlendirerek konuşmasına başlayan Vali Kaldırım, “Geçtiğimiz sezon da Elazığspor için bir görüşme yapmıştık. Sağolsunlar büyük fedakarlık yapıp 1.5 Milyon TL direkt nakdi destekleri olmuştu. Hem tahtanın açılmasını çözmüşlerdi, hem de sponsor olmuşlardı. Birevim sadece Elazığspor’a değil, Paluspor’a, Kovancılarspor’a, bütün ildeki sportif faaliyetlere, okullarımıza benzeri yardımlar yapıyorlar. Şimdi karateye yönelik yardımları olacak. Hem malzeme alımı, hem de sportif destek verecekler. Bu alanlara sağolsun yatırım yapıyorlar. Şehrin özellikle gençliğine dokunmak istiyorlar” dedi.

BİREVİM BASKETBOL TAKIMINA NE KADAR ÜCRETLE SPONSOR OLDU?

İl Özel İdare Basketbol takımının şehirdeki tek süper lig temsilcisi olduğuna dikkat çeken Kaldırım, “Onunla ilgili bir talebimiz oldu, sağolsunlar mutabık kaldık. İnşallah 700 Bin TL’lik bir sponsorluk desteği verecekler. Basket takımımız da hemen hocasını buldu, transferlerini yaptı. Bugün de dahi devam eden yabancı transfer görüşmeleri var. Takım da iyi bir takım haline inşallah gelecek. 1 aylık bir süre kaldı, inşallah gayet iyi hazırlanıp Galatasaray, Fenerbahçe gibi takımları görmüş olacağız. Önemli bir olay Elazığ için. Sponsorluk sorununu çözmüş olduk. Belediye ve Ticaret Odası da basketbol takımına destek verecekler. İnşallah yılı başarılı geçireceğiz.” şeklinde konuştu.

“İKİ TAKIMIMIZ DA GÖZBEBEĞİMİZ”

Elazığspor için ise burada görüşülüp inşallah bir destek açıklaması yapacaklar diyen Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, “Profesyonel anlamda iki takımımız var. Elazığspor ve Elazığ Belediyespor. İki takımımız da önemli, iki takımımız da gözbebeğimiz. İkisinin de başında Elazığ var. İki güzide kulübümüzde şehirde marka değeri. Hem kurumlar olarak, hem iş dünyası olarak iki kulübümüze de destek verilmesinin gerekli olduğunu düşünüyorum. Elazığ Belediyespor altyapıda ve profesyonel liglerde çok önemli işler yapıyor. Elazığ’ın iyi bir altyapı olması, bölgeye hitap etmesi konusunda mutabıkız. Şehrin, işadamlarının ben iki kulübe de aynı hassasiyetle yaklaşacağını düşünüyorum. Bizim de üzerimize ne düşüyorsa yerine getireceğiz. Her iki takımımıza da başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

DOĞUKENT’TEKİ BUTİK SAHA…

Gençlik Merkezi Sahası’nda iki takımımızın da maçlara çıktığını dile getiren Kaldırım, “Ligin ikinci yarısında bir sıkıntı olmazsa her iki takımımız da Doğukent’teki stadı çim saha olarak kullanacak. Şu an altyapı, drenaj vb. işler bitmek üzere. Onu belediye ve özel idare üstlendi. Sonra tribün saha işlemleri başlayacak. Yapımcı noktasında sıkıntı yaşamaksak takımlarımızın hizmetine vermiş olacağız” diye konuştu.