İnsana Saf Sevgi Yetisini Kazandıran 'Hayvan Sevgisi'

BAŞAK MERAL GÜNDÜZ/Elazığ'da yaşayan hayvansever Burhan Canpolat evini sokak hayvanlarına açtı. Yaklaşık 2 yıldır sokakta bulduğu ve tanıdıkları vasıtasıyla kendine ulaştırılan bakıma muhtaç hayvanlara evini açıyor.

İnsana Saf Sevgi Yetisini Kazandıran 'Hayvan Sevgisi'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

HAYVANLARI GERÇEKTEN ÇOK SEVİYORUM

Çeşitli nedenlerle yaralanıp, bakımsız kalan hayvanları tedavi ettiriyorum.

Hayvan sevgisi çocukluğumdan beri sahip olduğum bir duygu. Hayvanları gerçekten çok seviyorum. Küçükken, hiç düşünmeden, sokakta bulduğum her kediyi eve getirirdim annem de istemezdi. İlk etapta ailem bu duruma karşı çıktı ama  şu anda ailemden  destek alıyorum ve sosyal medyada açmış olduğum Elazığ Patiler hesabı sayesinde yardımlar da geliyor. 

 

EVİMİ HASTA, YARDIMA MUHTAÇ SOKAK HAYVANLARINA DA AÇTIM

Bütün hayvanlara karşı bir düşkünlüğüm var ama özellikle kedileri çok seviyorum. Bu yüzden minik evimi  kedilerle paylaşıyorum. Hepsi  sokak kedileri! Sokakta bulduğum kedileri sahiplenmeyi, bir canlıyı kurtarmayı seviyorum. Sonuçta hepsi kedi, ırkı, cinsi ne fark eder ki? Evimi  hasta, yardıma muhtaç sokak hayvanlarına da açtım. 

Kedilerin beslenmesinden temizliğine ve sağlık sorunlarına kadar her ayrıntı ile yakından ilgileniyorum. Sokaktaki hayvanların bakımını da gönüllü olarak yapıyorum. Sosyal medya sayesinde onları sahiplendiriyorum ve sahiplendirdiğim kişilerle irtibatı kesmiyorum.

 

HAYVANLARIN DA BİZLER GİBİ YAŞAMA HAKLARI VAR

Ben sokak hayvanlarına bakmanın bir insanlık görevi olduğunu düşünüyorum. Hayvanların da bizler gibi yaşama hakları var. Onlar her gün çeşitli insanlar tarafından zulüm görüp, eziyet ediliyor. Bunlara çok üzüldüğüm için bu işe kendimi adadım. Sadece köpekler kediler değil, doğada bulduğum herhangi bir canlı yani tüm hayvanlara bakmaya çalışıyorum. Sokaktaki kedileri ve köpekleri de yardım geldikçe mama ile beslemeye çalışıyorum.

 

EVİMİ BARINAĞA ÇEVİRDİM

 Ben evimi barınağa çevirdim. Ev içinde her şey dökülüyor, kırılıyor fakat onlar da, biz de mutluyuz. Sürekli bir oyun hali var, dolayısıyla hepsinin keyfi yerinde.  Hastalıkları, yatıştırmayı ve ilaçları kullanmayı öğrendim. Biraz da sevgiyle yaklaşıyoruz. Oturduğumuz muhit hayvansever bana yardım ediyorlar. Burada her şey temiz, hayvanlar çok iyi durumda. Ben hayvanlara seve seve bakıyorum ve sahiplendirmeye çalışıyorum. Onlara bakmak her şeye değer. Bu dünyanın en güzel duygusu. 

 

ÖMRÜM YETTİKÇE BAKACAĞIM

Havalar soğumaya başlayacak. Çöpe atacağınız yemekleri lütfen bir kap içerisinde çöpün kenarına koyun; Çünkü bu sayede de sokaktaki kimsesiz hayvanlar karınlarını doyurmuş olur. Onların ağızları var dili yok; konuşamıyorlar, 'ben açım diyemiyorlar'. Allah bunları bilerek yarattı. Bize zararı olsa zaten yaratmazdı. Ben ömrüm yettiğince ve sağlığım el verdikçe bu sokak hayvanlarına bakacağım.

 

 VATANDAŞLARIN HAYVANLARA KARŞI DAVRANIŞLARINI NASIL BULUYORSUNUZ?

Bu soru benim oldukça kafa yorduğum, çoğunlukla üzüldüğüm, nedenini sonucunu, ne yapabilirim ya da ne yapılabilir diye sık sık sorduğum bir konu. Özellikle son zamanlarda gündeme maalesef hayvanlara yönelik kötü muamelelerle ilgili haberler yansımakta. Burada dile getirip de kendimi ya da duyarlı insanları yeniden üzmek istemiyorum. Her bir haberde yüreğimin nasıl titrediğini, öfke ve çaresizlik hissi ile nasıl dolduğunu kelimelere dökmem mümkün değil. Ne yazık ki hayvanları birer yaratılmış, emanetimize verilmiş, nefes alan, tıpkı insanlar gibi hayat mücadelesi veren, korunmaya muhtaç canlar olarak görmüyor çoğunluk. Onların canlı olduğundan, acı çekebileceğinden bile bihaber. Kalbinde biraz merhamet, şefkat, iyiye ve güzele dair hisler bulunan hiçbir insan hayvana eziyet etmez. Yardımcı olmasa da yaşamlarına negatif anlamda müdahale etmez. 

 

HAYVAN SEVGİSİ BİREYLERE HER CANLIYA KARŞI SAF SEVGİ YETİSİNİ KAZANDIRIYOR MU? 

Dünyanın en saf en merhametli en karşılıksız sevgisidir hayvan sevgisi. Hem bizlere hem gelecek nesillere en özel sevgi yolunu açabilmektedir. Bilimsel araştırmalara göre evinde köpek ve kedi besleyen insanlar daha uzun ömürlü ve mutludur. Hayvanlarla büyüyen çocuklar daha küçük yaşlardan itibaren bir canlıyı koruma sorumluluğunu aldıkları için ileride daha düzenli, sağduyulu, şefkatli ve sorumluluk sahibi olurlar.