İNŞAAT VE TARIM FUARININ 2.'Sİ DÜZENLENİYOR

İNŞAAT VE TARIM FUARININ 2.'Sİ DÜZENLENİYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Nisa Yılmaz/ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, 2. Elazığ İnşaat ve Tarım Fuarı için düzenlediği tanıtım toplantısında Kurum Müdürleri, STK ve basınla bir araya geldi.

Bu yıl 2’ncisi düzenlenecek olan Elazığ İnşaat Fuarı 20-23 Eylül’de, Tarım Fuarı’ da 4-7 Ekim tarihlerinde kapılarını ziyaretçilerine açacak. Belediye Başkanı Yanılmaz, fuar öncesi tanıtım toplantısı düzenleyerek, ilgili kurum müdürleri ve STK’larla fikir alışverişinde bulundu.

Turan Karahan: “Elazığ, Tarım ve Hayvancılık Şehri”

İl Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürü Turan Karahan basın toplantısında şu açıklamayı yaptı: “İlimiz ve bölgemiz için gerçekten çok büyük bir öneme sahip olan fuarlarımızın tanıtımını yapıyoruz. Tanıtımını yapacağımız fuarlarımızın, hayırlara ve bereketlere vesile olmasını diliyorum. Geçen sene Elazığ’da ilk olarak Sayın Valimizin himayesinde ve Elazığ Belediyemizin öncülüğünde gerçekleştirdiğimiz 1. Gıda tarım ve Hayvancılık Fuarı ve ardından İnşaat Fuarı çok büyük bir başarıyla, tüm paydaşların desteği ve katılımıyla gerçekleştirdik. Özellikle sektör ve temsil ettiğim müdürlük açısından Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı ile alakalı bilgilendirme yapacak olursak; geçen yıl ilk fuar olmasına rağmen 120 civarında firma, 250’ye yakın markayla temsil edildiği, 25 bine yakın ziyaretçinin ziyaret ettiği fuarı gerçekleştirdik. Bu bize ciddi anlamda cesaret verdi, umutlandırdı ve gururlandırdı. Bu fuarın başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesine vesile olan ve katkı sunan başta Sayın Valim ve Belediye Başkanım olmak üzere herkese şükranlarımı arz ediyorum. Hepimiz şunu iyi biliyoruz; Elazığ dediğimiz zaman aklımıza tarım ve hayvancılık geliyor.

“Alabalık Üretiminde 1. Sıradayız”

Karahan; “Elazığ, üç tarafı suyla çevrili olan ve su potansiyelini dikkate alarak Türkiye’nin yüzde 17 civarındaki alabalık üretimini yaparak, Türkiye’de 1. sırada yer alan bir ilimiz. Aynı şekilde yıllık ortalama 85 bin ton civarında kendine has öküzgözü ve boğazkere coğrafi işaret belgesi almış olan üzüm çeşidi bulunan, üzüm üretimi ile yılda 60 bin ton civarında taze kayısı üretimi yapan Baskil kayısısıyla yine coğrafi işaret belgesi alınmış olan Ağın leblebisi, gezin fasulyesi ve diğer ürünleriyle tam bir tarım ve hayvancılık kenti. Dolayısıyla bizim geçen sene ilkini gerçekleştirdiğimiz ve bu sene de inşallah yine belediyemizin öncülüğünde gerçekleştireceğimiz Tarım ve Hayvancılık Fuarının Elazığ ve bölge için ne kadar büyük bir önem arz ettiğini zaman içerisinde göreceğiz.” dedi.

“Fuarla Zenginliğimizi Dünyaya Tanıtacağız”

Elazığ’ın tarihiyle, kültürüyle, hayvancılığıyla, tarımıyla her yönüyle zengin bir kent olduğunu söyleyen Karahan, sözlerine şunları ekledi: “Saygıdeğer Belediye Başkanımız sürekli ifade eder,  ‘Siz dünyanın ne kadar büyük zenginliğine sahip olsanız dahi siz bu zenginlikler zamanında ve uygun metotlarla bir yerlere tanıtmadığınız sürece bu zenginliklerin hiçbir anlamı yok’. Elazığ, tarihiyle, kültürüyle, hayvancılığıyla, tarımıyla her yönüyle zengin bir kent. Bu fuarlarla zenginliğimizi sadece Türkiye’ye değil dünyaya tanıtmış olacağız. Dolayısıyla bu fuarların bu denli önemi vardır. Herkesin bu anlamda sahip çıkması gerekiyor. Bizler de Gıda, Tarım ve Hayvancılık yeni ismiyle, Tarım ve Orman Bakanlığı ildeki temsilcileri olarak da tüm bağlı ve ilgili kuruluşlarımızla birlikte bu Ekim ayı içerisinde gerçekleştireceğimiz Tarım ve Hayvancılık Fuarında Bakanlığımızın da desteğiyle birlikte inşallah bütün aşamalarında bugün aşamalarında bugün olduğu gibi içinde olacağız. Bu yıl düzenlediğimiz tanıtım toplantısında Oda başkanları ve STK temsilcilerimiz ile birlikte geçen yıl eksikliğini hissettiğimiz aksaklıkları da gidererek, çok daha zengin ve kaliteli, sektör temsilcilerini de ciddi anlamda bir araya getirecek organizasyonu inşallah hep birlikte gerçekleştireceğiz. Başta Sayın Valim ve Belediye Başkanım olmak üzere bu organizasyonda öncülük ve himaye eden paydaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Fuarlarımızın başta ilimize, bölgemize ve ülke ekonomisine hayır ve bereket getirmesini diliyorum. ”

“Fuar, En İyi Tanıtım Organizasyonudur”

Belediye Başkanı Yanılmaz ise yaptığı açıklamada; “Bir makine mühendisi olarak üretimin içinde yıllarca bulundum. Bir yatırımcının üretime odaklanması, üretim miktarını artırır. Odaklanmazsanız ondan sonuç alamazsınız. Odaklanmak aynı zamanda birim maliyeti en az düzeye indirmek demektir. Eğer rakiplerinizle yarışmak istiyorsanız, birim maliyeti en asgari düzeye indirip, ucuza mal edeceksiniz ki rakiplerinizle yarışmış olasınız. Bu mahiyette fuar organizasyonları en iyi tanıtım organizasyonlarından biridir. Elazığ’da belki yıllarca fuar alanı ve fuar organizasyonları oluşturuldu. Fakat bunun hayata geçirilmesi elbette zor. 2017 yılı içinde 3 fuar organizasyonu düzenledik. Güzel de sonuç aldık. Bunlardan bir tanesi 20-30 Eylül 2017 tarihleri arasında yaptığımız 1. Kitap Fuarıydı. 1. Kitap fuarı ben göreve geldiğimden itibaren özellikle olmasını arzu ettiğim, üzerinde çalıştığım ve nihayetinde 2017 yılında gerçekleştirdiğimiz çok önemli bir organizasyondu. O kitap fuarına katılan yazarlar, yayınevleri ve sahipleri ayrılırken şunu söyledi: ‘Biz birçok şehirde kitap fuarı yaptık ancak bu kadar ilginin ve alakanın olduğu bir şehir görmedik. 70 bin kişi kitap fuarını ziyaret etti. Nüfus oranına vurduğumda Türkiye genelinde bir rekor kırıldı.” dedi.

“Elazığ Mobilyası Gelecekte Marka Değer Olacak”

Yanılmaz; “Elazığ kadim bir şehir. Medeniyetlerin beşiği. 4 bin yıllık birçok medeniyetin olduğu, edebiyatın ve musikinin olduğu nadir illerden bir tanesi. Biz yoldan geçen herhangi bir kişiyi çevirdiğimizde bir türkü okur ya da şiir söyler. Eline kalemi aldığında bir makale yazar. Böyle bir şehiriz. Böyle bir şehrin evlatlarıyla birlikte kitap fuarına bu kadar ilgi ve alaka göstermesi çok doğaldı. İkincisi yine 8 Eylül -1 Ekim tarihleri arasında yapılan Start Fuarcılığın çok büyük emekleriyle gerçekleştirilen Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarıydı. İlk fuarı düzenlediğimiz gün ilan etmiştik ikincisini de düzenleyeceğiz diye. Ve bugün onun lansmanını yapıyoruz. 2017 yılında 3’üncü fuarımız da 12-15 Ekim tarihleri arasında İnşaat, Mobilya ve Dekorasyon Fuarı düzenledik. Elazığ, yeraltı madenleri ve yerüstü zenginlikleri ile nadir illerden biri. Bir tarafımız gıda, tarım ve hayvancılık yönünde ileri düzeydeyiz, bir yandan da inşaat sektöründe ileri düzeydeyiz. Elazığ sadece bölgesine değil, ülkesine inşaat sektöründe örnek olan bir il. Örneğin mobilya sektöründe çok ileri bir düzeye doğru gidiyoruz. Bir İnegöl, Kayseri, Ankara Siteler mobilyası Türkiye’de bir marka değer olmuşsa, inanıyorum ki gelecekte Elazığ mobilyası da gelecekte bir marka değer olacak. Bununla ilgili nihai bir adım da mobilyacılar sitesini yaparak geçirmemizle olacak. Onda da son aşamaya doğru geliyoruz. İnşaat mobilya ve dekorasyon fuarı da şahsen benim beklediğimin üzerinde bir ilgi gördü. 2017 fuarcılık alanında bir başlangıç yılıydı. Tutar mı? Tutmaz mı? Stantlar ziyaret edilir mi edilmez mi? gibi endişeler vardı. Gösterilen ilgi ve alakayla fuarcılık alanında ne kadar geç kaldığımızın bir işareti olarak ortaya çıktı. 2018 yılında 5-8 Nisan tarihinde Doğukent Fuar Alanı’nda Düğün ve Ev Konsept Fuarı’nı gerçekleştirdik. Birçok tereddütle başlayan bu fuar birçok güzellikle sona erdi. Özellikle il dışında gelip fuara katılanlar, memnuniyetlerini belirterek fuara katıldı. Düğün konseptinin içinde mobilya, inşaat, gelinlik, nişan ve düğün organizasyonları da giriyor.”dedi.

“2018 Yılında 6 Fuara İmza Atılacak”

Düzenlenecek 6 fuarla 2018 yılını tamamlayacaklarını söyleyen Yanılmaz, “29 Nisan’da da Yöresel Gıda ve Gastronomi Fuarını yaptık ki Türkiye’deki birçok ilden kendi alanında zirve yapmış olan gastronomi uzmanları, aşçılar fuara katılıp şovlarını yaptı. Memnuniyetlerini de belirterek Elazığ’dan ayrıldılar. Bir kısmı ile hala görüşüyorum. Elazığ mutfağının tadını hala unutamadık diyorlar. İnşallah Elazığ mutfağını sadece Türkiye’ye değil dünyaya tanıttığımızda inanıyorum ki çok önemli bir turizm merkezi olarak hizmet verecek.  Bugün de 20-23 Eylül tarihinde yapacağımız İnşaat, Mobilya ve Dekorasyon Fuarı ve yine 4-7 Ekim tarihlerinde yapacağımız 2. Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı, 16-18 Kasım tarihlerinde İş ve İstihdam Fuarı, 23 Kasım-2 Aralık tarihinde 2. Kitap Fuarı, Sonbahar itibariyle Elazığ’ın çok canlı bir döneme gireceğinin işaretini veriyor. Elazığ’daki üreticilerimiz kendi ürettiklerini burada tanıtma imkanına sahip olmuş olacak. Fuarlar anında satış yapılan yerler değil. Fuarlardaki organizasyonların getirisi bazen 6 ay bazen 1 yıl bazen de 2 yıl sonra olur. Fuar bir tanıtımdır. Yeni ürettiğiniz, yeni hayata geçirdiğiniz ürünlerinizi en iyi şekilde tanıtacağınız yerdir. Fuarda hedefinizi koyarak, neyi tanıtacaksanız en iyi şekilde tanıtmanın mücadelesini vereceksiniz. İnşallah 2018 yılında 6 fuarı gerçekleştirmiş olacağız. Yılda 6 fuar yapabilmek önemlidir. 2019 yılı inşallah daha fazla fuarın daha fazla organizasyonların yapıldığı bir yıl olur. Bu düzeyde belediyemiz bünyesinde bir fuarcılık şirketi kurduk. Gelecek fuarcılık şirketimiz yine profesyonel olarak Türkiye’de iyi hizmetler vermiş olan Start Fuarcılık gibi birçok fuarcılık şirketleri ile bu işi yürütecek. Elazığ’a önemli bir katma değer kazandırmış olacaklar inşallah. İnşallah 2. Organize Sanayi Bölgemiz ile birlikte Elazığ’da hem üretim artacak hem istihdam artacak, bu fuar organizasyonlarını en iyi şekilde yapmış olacağız. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.