İNCE SİYASET

CHP'de son kongre hariç tüm kurultaylarda Kılıçdaroğlu'nun karşısına Genel başkan adayı olarak çıkan, kongrelerde parti yönetimini ciddi olarak eleştirdiği ve ateşli konuşmaları ile öne çıkan, son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karşısına Kılıçdaroğlu tarafından çocuk çağrılır gibi 'gel bakalım Muharrem' denilerek aday çıkartılan Muharrem İnce'nin yeni bir parti kuracağı iddiaları siyasi gündemin ilk sırasına oturdu.

İNCE SİYASET
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yeni kurulan Gelecek ve Deva Partileri ile bunların liderleri Davutoğlu ve Babacan’ı bile ikinci plana iten ve kuruluşunun Hakkâri’de ilan edileceği açıklanan Muharrem İnce’nin kuracağı parti en çok CHP’de panik oluşturmuş gibi.

Muharrem İnce’yi hain ilan edenlerden tutun da Ak Parti’nin ekmeğine yağ süren satılmışlıkla bile itham edenler var. Bu aşamada konuşulan ve tartışılan mesele ise İncenin partisinin kimlerden ve ne kadar oy toplayabileceği.

SONAR Araştırma Şirketi Başkanı Hakan Bayrakçı, yeni parti kuracağı konuşulan CHP'li Muharrem İnce hakkında açıklamalarda bulunarak İnce’nin parti kurması halinde yüzde 10 civarında oy alacağını ifade etmiş.

SONAR Araştırma Şirketi Başkanı Hakan Bayrakçı CHP'li Muharrem İnce'nin parti kurması durumunda AK Parti'den yüzde 4, CHP'den ise yüzde 6 oy alacağını söylüyor.

SONAR’dan Hakan Bayrakçı söylüyorsa bu sözleri ve rakam veriyorsa çok da yabana atmamak lazım. Ak Parti’den CHP’den kopan birinin partisine oy gider mi dememek lazım. Yaşanan ekonomik ve sosyal olaylardan sonra seçmenlerin oy tercihlerindeki kriterler de değişmiş durumda.

Oy verilecek parti ve şahsın ülkeye hizmet edip edemeyeceğinden ziyade birilerine ders vermek ve ayar çekmek için sandığa gidildiği bir süreci yaşıyoruz.

Muhafazakâr seçmene de sıcak mesajlar veren, Cuma namazı kılan, kardeşinin başörtülü olduğunun resmini yayınlamaktan çekinmeyen Muharrem İnce’ye Ak Parti seçmeninin az da olsa oy vermesini yadırgamamak gerek.

Hakan Bayrakçı’nın bu tespitini Ak Partili kurmaylar da ciddiye almalı ve seçmenlerini bu kadar savrulmasına sebep olan konuların tespitinin yapılarak bunun önüne geçilmesi amacıyla ciddi çalışmalar yapmaları gerçeğini  görmeliler.