İMAMOĞLU'NUN VAKIF KARARI

İMAMOĞLU'NUN VAKIF KARARI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İBB Başkanı İmamoğlu, geçmiş dönemde TÜGVA, TÜRGEV, ENSAR, KADEM gibi vakıf ve derneklere Ak Parti döneminde aktarılan kaynakların kesildiğini ve  "Bu milletin parasını nereye harcıyorsunuz? Bir bina yapılıyor, vakfa yapılmak üzere maliyeti 165 milyon lira" diyerek basına duyurdu.

“Her şey güzel olacak” sloganıyla girdiği seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Ekrem İmamoğlu, yüz binlerce öğrenciye ilim-irfan öğretip onlara yurt olan Ensar Vakfı, TÜRGEV, Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, TÜGVA, Darul Fünun İlahiyat Vakfı, Hoca Ahmet Yesevi Vakfı gibi kurumlarla yapılan protokolleri feshederek Anadolu’dan İstanbul’a eğitim öğretim için giden gariban öğrencileri hedef alması tam anlamıyla ideolojik körlük olarak yorumlandı.

Bakanlar Kurulu kararıyla “kamuya yararlı işler yapan dernek ve vakıflar“ statüsü kazanmış kurumlarla eğitim kültür gibi alanlarda belediyelerle ortak projeler yapması ve gençlerin milli ve manevi duygularla yetişmesini hazmedemeyen Sözcü Gazetesi’nin gazına gelen İmamoğlu, bu vakıfların yaptığı hizmetlerin o şehrin çocukları ve gençleri için olduğunu yine taktığı ideolojik gözlükle görmezden gelmiş.

 Kamunun yetersiz kaldığı alanlarda gönlünü, vaktini bu işlere vakfetmiş insanlar eliyle bu hizmetlerin yapılıyor olmasını ve belediyelerin yasalar çerçevesinde bu hizmetleri desteklemesini yolsuzluk gibi göstererek siyasi algı oluşturmaya çalışan İmamoğlu’nu inşallah mağdur olan mazlum öğrencilerin ahı çarpmaz. Korkarız o zaman tatile gidecek sağlık ve huzuru da bulamaz.

Keşke birçok belediyemiz de kamunun, okulların ve diğer kurumların yapamadığı ilim irfan faaliyetlerini fedakârca ve gönüllü yapan vakıflara her türlü desteğini verse.

Unutmamalıdır ki; şehirleri imar kadar nesilleri ihya da önemlidir ve ihya edemediğiniz nesil gün gelir imar ettiğiniz şehirleri imha edebilir.