İMAM EFENDİ'YE DİKKAT

İMAM EFENDİ'YE DİKKAT
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bakan gelecek depremle ilgili sorunlar çözülecek diye beklerken, sorun çözme yerine yeni sorunlar ekerek gitti Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum.

Başkanlık sisteminin belki de en önemli sorunlarından biri bakanların milletvekilleri dışından da atanabilir olması. Dikkat ediyoruz, milletvekili olmayan ve  her biri konunun uzmanı olarak lanse edilen bakanlar ciddi hatalar yapıyorlar.

Sahadan gelmedikleri, halkın hissiyatını ve duygularını çok bilemediklerinden olsa gerek atacakları adım ve söyleyecekleri sözlere karşı halkın tepkisinin ne olacağını ve bunun siyasi yansımasının nasıl aksedeceği konusunda kestirimde bulunamadıkları için eylem ve söylemleri hep sıkıntı doğuruyor.

Dışardan atanan bakanlardan biri de Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum. Sayın Bakan Elazığ’a geldi ve çözüm bekleyen onca sorun varken orduevi kavşağının yıkılacağını söyledi. Şaka gibi değil mi?

Olur, tabi ki yıkılır. Ekonomimiz çok iyi olur, ülkenin kasası dolu olur ve siz göz zevkinize uymayan bu yapıyı tabi ki yıkarsınız olur biter. Hem de törenle…

İnsanlar o noktada trafik sorunu yaşıyormuş, belirli saatlerde kördüğüm oluyormuş, bundan dolayı kavgalar yaşanıyormuş çok da önemli değil. Yeter ki sizin göz zevkiniz bozulmasın.

Ama vatandaş öyle düşünmüyor işte. Yanlış da olsa yapılanın yıkılması çok da kolay değil. Hele hele bunu aynı partiden birileri yapıyorsa hiç doğru değil.

Öyle bir bilgi kirliliği var ki ucube diyen çıkıyor meydana. Neymiş böyle üst geçit mi olurmuş. Resmi veriler kavşağın oldukça verimli kullanıldığını söylüyor. Kavşağı kullananlar memnun. Kısa sürede şehrin doğusundan batısına geçtiklerini söylüyorlar. Ama neymiş görüntü kötü.

Siz asıl görüntü kötülüğünü görmemişsiniz. İmam Efendi Bulvarını güney çevre yoluna bağlayan üst geçittir asıl sıkıntı ve tehlikeli olan. Kaç kazaya şahitlik kaç yaralıya mekanlık etti bu üst geçit.

Daha geçen gün üst geçitten aşağıya uçan araçta üç kişi yaralanmıştı.  Gecesiyle gündüzü ile tehlike saçan bir kavşağı görmeyip, şehrin en sıkıntılı ve kördüğüm trafiğini o günün verdiği imar şartları ile yapılan bir katlı kavşağı yıkmaktan bahsediyorsanız biraz sağduyu biraz da akl-ı selim deriz.

İmam Efendi Üst geçidine dikkat beyler… Valla şakası yok, çarpar sizi de bizi de her an.

Biri göz zevkimizi tırmalıyor, biri can alıyor. Hangisini yıkalım. Karar da söz de sizin. Biz dedik dediklerimizi.