İLK İCRAATIMIZ ALTYAPI

Nisa Yılmaz / AK Parti Elazığ Belediye Başkan Adayı Şahin Şerifoğulları, seçim çalışmaları kapsamında Sanayi Sitesi ve Rüstempaşa Mahallesi'nde hizmet veren esnafları ziyaret etti.

İLK İCRAATIMIZ ALTYAPI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti Elazığ Belediye Başkan Adayı Şahin Şerifoğulları, Elazığ’ı altyapı problemi olmayan bir şehir yapacaklarını belirterek, “Şehrimizde yağmurlama, içme suyu, kanalizasyon, arıtma tesisi ve imar yolları oluşturulması adına projelerimizi hazırladık. Elazığ’ın en büyük problemlerinden bir tanesinin altyapı olduğunu biliyoruz. Altyapının üzerine cesaretle gitmemiz gerektiğini biliyoruz. Biz göreve gelir gelmez işimize altyapıdan başlayacağız.” dedi.

Vatandaşların taleplerini ve önerilerini dinleyen Şerifoğulları, projelerini anlatarak 31 Mart seçimleri için destek istedi.  Şerifoğulları, Rüstempaşa Mahallesi seçim irtibat bürosunun açılışına da katıldı.

Büyük coşkuyla karşılanan Şerifoğulları, vatandaşlara hitap etti.

“EN BÜYÜK SEVDAM ELAZIĞ”

Elazığ’a en güzel hizmetleri getirebilme adına gece gündüz çalışacaklarını ifade eden Şerifoğulları, “Bizler çalışacağız, mücadele edeceğiz, gayret edeceğiz. Vatandaşlarımızla birlikte uyumlu ve istişareli bir şekilde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bizim sevdamız millet, bizim sevdamız memleket. Elazığ’a en güzel hizmeti getirebilme adına, bu aşkımızı büyütebilme adına bu yolda gece gündüz demeden çalışacağız.” dedi.

“VADETTİĞİMİZ HER PROJEYİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

Elazığ’ın bütün sorunlarını bildiklerini ve buna yönelik projeler hazırladıklarını belirten Şerifoğulları, şöyle konuştu: “Biz yapabileceklerimizi anlatıyoruz. Bu kapsamda 11 ana başlıkta 100 proje hazırladık.   Bu şehrin her karış toprağına, her bölgesine adaletli bir şekilde hizmet getireceğiz.  Belediyeye giren her kuruşta sizlerin hakkının olduğunu gözeterek çalışmalarımızı yürüteceğiz. Biz mahallelerimizdeki eksiklikleri biliyoruz. Mahallelerimizin sıkıntılarını çözebilme adına profesyonel bir ekiple, işin ehli bir ekiple gece gündüz demeden çalışacağız. Bizim vadettiğimiz projeler Elazığ’ın asli problemleri. Vadettiğimiz her projeyi hayata geçireceğiz.”dedi.

“ALTYAPI PROJELERİNİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

Göreve gelir gelmez Elazığ’ın altyapı sorununu çözmek için çalışmalara başlayacaklarını belirten Şerifoğulları, “Altyapı projelerimiz ile altyapı problemi olmayan bir Elazığ için çalışacağız.” dedi.

İÇME SUYU HATTI

“İçme suyu hattı projelerimiz ile içilebilir sağlıklı içme suyu hatları için 1 Milyon 100 Bin metre çeşitli çaplardaki içme suyu boru hattı projesini tamamlayarak birinci etapta mevcut 335 Bin metre asbets ve font boru hattını yenileyeceğiz. Ayrıca şehrin ihtiyacını karşılayan su kuyularında elektrik tüketimini azaltmak amacıyla güneş enerji sistemleri ile  kuyu ve terfi merkezlerimizin enerji sarfiyatını azaltarak hemşerilerimizin daha ucuz maliyetli suya kavuşmalarına imkan tanıyacağız.”diye ifade etti.

YAĞMUR SUYU ALTYAPISI

Şerifoğulları,“Şehrimizde yağmur suyu drenaj hattı olmayan yollar ile rehabilite gereken mevcut güzergahlarda drenaj kanallarının oluşturulması, ilave bağlantılarının yapılması, mevcut baca ızgaralarının yol kotuna getirilmesine yönelik çalışmaları tamamlayacağız. 5 Yıllık dönem içerisinde 17 Bin metre yağmur suyu hattının projelendirme ve inşasını gerçekleştireceğiz.”dedi.

KANALİZASYON ALTYAPISI

Şahin Şerifoğulları,’’Büyüyen şehir yapımız ve açılan yeni imar sahalarındaki kanalizasyon çalışmalarını tamamlayarak yapılaşmanın önünü açacağız. Bu kapsamda toplam 685 Bin metre uzunluğunda kollektör, toplayıcı ve şebeke hatlarının projelendirmesini tamamlayıp, acil eylem planı içerisinde yaklaşık 65 Bin metre ana kollektör ve toplayıcı hatların yenilenmesini gerçekleştireceğiz.”

YENİ İMAR YOLLARI

Şerifoğulları,’’İmar planlarımız dahilinde halihazırda açılmayan, çıkmak sokak durumunda olan ve yeni gelişim bölgelerinde planlanan yollarımızın tamamını hizmete açacak, ayrıca Güney Çevre Yolu ile şehir merkezi arasındaki yeni imar yolu bağlantıları ile şehir trafiğine nefes aldıracağız. İmar yolu çalışmalarıyla birlikte şehrimizde kaldırımsız, bordürsüz ve kaplamasız yolumuz kalmayacak.”diye ifade etti.

GES DESTEKLİ ATIKSU ARITMA TESİSİ

Çevreci şehir olmanın temeli olan modern Atıksu Tesisimizi inşa edeceğiz. Tesisimiz Elazığ’ın gelecek 50 yılına hizmet verecek şekilde planlanacaktır. Ayrıca arıtma tesisimiz atık suyun debisinden faydalanılarak kuracğımız HES ile elektrik enerjisine çevrilecektir.” şeklinde konuştu.