İLGİ Mİ SALDIRI MI?

İLGİ Mİ SALDIRI MI?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Koronavirüs salgını nedeniyle okullardaki uzaktan eğitimin sürdürüldüğü EBA Platformu, 22 Eylül Salı günü çökmüştü.  Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bu durumu yoğun ilgi ve talep olduğu gerekçesiyle açıklamış ve bundan da mutlu olduğunu ifade etmişti.

Ancak durumun hiç de böyle olmadığı ortaya çıktı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan bakanlık, durumun yoğun ilgi ve yüklenmeden değil siber saldırıdan meydana geldiğini belirtti. Söz konusu aksaklık, kısa zamanda düzeltildi.

DDoS (Dağıtık Hizmet Engelleme) saldırılarını izleme raporlarına göre EBA’ya birden fazla siber saldırı gerçekleştiği görüldüğü ve bu durumun erken farkına varılması ile anında gerçekleştirilen müdahaleler neticesinde 2 saat içerisinde EBA Platformu ve EBA Canlı Ders sistemi normal hizmet sunmaya devam ettiği ifade edilen bakanlık açıklamasında sistemin yeniden hizmet verdiği duyuruldu.

Aslında yaşanan  bu aksaklık ve siber saldırı girişimleri, Bakanlığın çok doğru bir yöntemle öğrencilere hizmet verdiğini ortaya koydu. Yine bu olay, öğrenci ve öğretmenlerimizin EBA’yı  daha çok takip edip kendilerini derslere ve sınavlara hazırlamaları gerektiği hususunda iyi bir tanıtım vesilesi oldu.

Kötü komşu, öğrencileri EBA sahibi yaptı ve daha çok sahiplenilmesine sebep oldu.

Özellikle hafta sonları iyi ve sıkı bir EBA takipçisi ve tiryakisi olan ben de sistemden çok yararlanıyor ve dersleri zevkle izliyorum.